Tatil sezonunun tam ortasındayız, gözde tatil merkezleri Bodrum, Göcek ve Çeşme her yıl olduğu gibi bu yıl da ünlü isimlerin ve tatilcilerin akınına uğruyor.




Sosyetenin ünlü isimleri öyle bir yerde sabit olarak tatil yapmayı sevmezler. Mayıs ayının sonuna doğru Göcek sezonunu açarlar taa ki haziran ayının sonuna kadar Göcek ve civar koylarında özel teknelerinde mavi serin suların ve güneşin keyfini çıkarırlar.




Temmuz ayının ilk haftalarında Bodrum zirve yapar; kimi ararsanız Bodrum’da bulabilirsiniz. Magazin figürleri, sporcular, modeller kısacası herkes bir aradadır. İş dünyasının önemli temsilcileri Bodrum’a kısa süreliğine uğrar. Türkbükü açıklarına demirlerler iki ya da üç gün sonra demir alırlar ve yavaş yavaş rotayı Yunan Adaları'na çevirirler.




Artık temmuz ayının son haftasına giriyoruz sosyetenin ünlü temsilcileri Yunanistan’ın dünyaca ünlü eğlence adası Mykonos’ta buluşuyor. Her yıl olduğu gibi bu yıl da Mykonos'a giden sosyetenin ünlü isimleri kimi arkadaş grubuyla, kimi yalnız, kimi de özel teknesiyle 1 haftalığına tatillerine Mykonos'ta devam edecekler. Artık gelenek haline gelen gözde tatil merkezinde birçok Türk ünlüyü bir arada görmek mümkün.




Peki Mykonos’tan sonra ünlü tatilcilerin rotası neresi olur dersiniz? Mübarek Ramazan ayı bildiğiniz gibi ağustosun ilk haftası başlıyor. Türkiye’de kimsenin kalacağını pek sanmıyorum... Bodrum, Göcek ve Çeşme boşalacak gibi görünüyor. Peki nereye gidecekler? Avrupa şimdilerde bomboş... Avrupalı zenginler nerede tatil yapıyorlar bilemem ama onların boşluğunu Türkler dolduracak gibi görünüyor.




İyi haftalar…

rbalcioglu@bloomberght.com

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR