Yeni normale adapte olduğumuz ve covid 19'la bir senedir mücadele ettiğimiz bu zor günlerde sanat biraz olsun hepimize nefes aldırıyor.

Sanat davetleri bu dönemde bir tık daha artmış durumda. Galeri sahipleri, sanatın iyileştirici gücünü arkalarına alarak muhteşem sergilere ev sahipliği yapıyor. Bu sergilerden en önemlisi geçtiğimiz hafta Pilevneli Galeri'de sanatseverlerle buluştu.

Refik Anadol'un dijital sergisi, iş ve cemiyet dünyasından ünlü isimlerle ve özel bir davetle açıldı. 'Makine Hatıraları Uzay' isimli sergide, sanatseverler makinelerin hatıraları üzerine sanal bir yolculuğa çıkıyor.

Sergi, Pazar hariç her gün 10.00-18.00 saatleri arasında ücretsiz olarak izlenebilecek. Covid-19 tedbirleri dolayısıyla hafta sonu kısıtlamalarında değişiklik olması durumunda sergi pazartesi hariç her gün 10.00-18.00 arasında gezilebilecek. Dedim ya, sanatın hem birleştirici hem de iyileştirici gücü, hayatın her alanında kendisini gösteriyor. Bu muhteşem sergiyi kaçırmamanızı diliyorum.

Bir diğer sergi açılışı ise EKAV / Eğitim, Kültür ve Araştırma Vakfı'nden geldi. İçinde bulunduğumuz zor pandemi dönemine hitaben sanatın büyüleyici ve tedavi edici gücüne dikkat çekerek 13 çağdaş sanatçının yer aldığı, Nezih Çavuşoğlu’nun küratörlüğünü üstlendiği “Reçetesiz II” isimli karma sergi, 30 Mart – 7 Mayıs 2021 tarihleri arasında Ekavart Gallery’de ev sahipliği yapacak.

Sosyal mesafeye, maske kuralına dikkat edilerek düzenlenen açılışlardan bir diğeri de Ömer Koç'un önderliğinde hayat bulan Arter'de gerçekleşecek. Emre Hüner’in yarı kurgusal bir senaryo metni etrafında şekillenmiş yeni üretimlerinden oluşan 'Bilinmeyen Parametre Kayıt-Dışı' başlıklı kişisel sergisini 24 Mart'ta görücüye çıkacak.

HT Kulüp'ün 10. yıl gururu...

Dile kolay tam 10 yıl geçti. Sizlerle htkulup.com'da buluşalı... En özel görüntüler, hiçbir yerde yayınlanmaya fotoğraflar, cemiyet ve iş dünyasına dair en güncel haberlerle geçen 10 koca yıl... Bu süreçte her gün yepyeni bir heyecanla güne başladık. Sizlere en doğru, en tarafsız haberleri ulaştırmak için ekip arkadaşlarımla ciddi emekler sarf ettik. Bu süreçte yanımızda olan siz değerli okuyucularımızın katkısı tartışılmaz. Ekip arkadaşlarıma ve sizlere çok teşekkür ediyorum.

Biz başarıyla geçen 10 senenin haklı gururunu yaşarken, nice 10 yılları da aynı heyecanla kutlamak istiyoruz.







İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR