Ülke olarak zor ve sıkıntılı zamanlardan geçiyoruz. Tüm dünyaya yayılan koronavirüs yani covid 19, İstanbul'da da görüldü. Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, corona virüsü (koronavirüs) ile ilgili son dakika gelişmeleri Twitter'dan duyurdu. Bakan Koca, Türkiye'deki corona virüs vaka sayısının 47'ye çıktığını açıkladı. Bakan Koca daha sonra yaptığı paylaşımda, "Tedbir ve panik, birbirinin zıttıdır. Tedirbirleri sıkı tutulalım. Virüsle temas ihtimali sıfırlayalım." uyarısında bulundu.

Alınan tedbirlere harfiyen uyuluyor. İstanbul'un en popüler semtleri olan Nişantaşı ve Bebek'te, en kalabalık olması gereken saatlerde in cin top oynuyordu. Vatandaşlarımızı bu duyarlı ve hassas davranışlarından dolayı teşekkür ediyorum. Gerçi alınan tüm tedbirler hepimizin sağlığıyla ilgili olduğu için bu bir zorunluluk halini aldı.

Çin’in Wuhan kentinde ortaya çıkan ve kısa sürede tüm dünyaya yayılan corona virüsü salgını binlerce can alırken Türkiye’de de vaka sayısı artmaya devam ediyor. Bilim Kurulu toplantısının ardından İçişleri Bakanlığı ek genelge yayınlayarak yeni kararları paylaştı.

Tiyatro, sinema, gösteri merkezi, konser salonu, nişan/düğün salonu, çalgılı/müzikli lokanta/kafe, gazino, birahane, taverna, kahvehane, kıraathane, kafeterya, kır bahçesi, nargile salonu, nargile kafe, internet salonu, internet kafe, her türlü oyun salonları, her türlü kapalı çocuk oyun alanları (AVM ve lokanta içindekiler dahil), çay bahçesi, dernek lokalleri, lunapark, yüzme havuzu, hamam, sauna, kaplıca, masaj salonu, SPA ve spor merkezlerinin faaliyetleri geçici bir süreliğine durduruldu.

Her şey bizim sağlığımız için... Alınan önlemler, konulan yasaklar...

Lütfen bir süre inzivaya çekilelim...

Evinde Kal Türkiye!

İyi Olacağız...


İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR