Koç Holding'in kurucusu merhum işadamı Vehbi Koç, ölümünün 21. yılında Koç Ailesi'nin değerli üyeleri tarafından sevgi ve saygıyla anıldı. Vehbi Koç'un oğlu Rahmi Koç, kızı Semahat Arsel, torunu Ömer Koç önceki gün sabah saatlerinde Zincirlikuyu Mezarlığı'nda Koç Ailesi'ne ait kabristanda bir araya geldi. Ekonomiye önemli katkıları bulanan Vehbi Koç'u mezarı başında dualarla anan Koç Ailesi'nin üyeleri, Vehbi Koç'un kabri başında dakikalarca dua ettiler. Türkiye'ye sayısız iyiliği dokunan ekonomi, sanat ve kültüre katkılarıyla bilinen merhum işadamı Vehbi Koç, 17 Ocak 1969’da Vehbi Koç Vakfı'nı kurmuştu. Kuruluşunun 48. yılında Türkiye’ye kazandırdığı onlarca eserin ve on binlerce öğrenciye verdiği desteğin haklı gururunu yaşayan Vehbi Koç Vakfı, 48 yılda 50 bin öğrenciye burs verdi.

Türkiye’nin ilk özel vakfı olarak kurulduğu günden itibaren Türkiye’ye katkı sağlamak amacıyla; eğitim, sağlık ve kültür alanlarında toplumun yaşam kalitesini yükseltecek hizmetler veren Vehbi Koç Vakfı'nın dün akşam ödül töreni vardı.

Levent'teki İş Kuleleri'nde düzenlenen 16. Vehbi Koç Ödül törenine, iş, siyaset ve sosyete dünyasından çok sayıda ünlü isim katıldı. Gecenin ev sahipliğini Koç Holding Onursal Başkanı Rahmi Koç ile oğlu Koç Holding Yönetim Kurulu Başkanı Ömer Koç birlikte üstlendi.

Türkiye'nin ve Türk insanının gelişmesine katkı sağlayan kişi ve kurumlara her yıl sırasıyla sanat, sağlıklı ve kültür alanlarından birine verilen 16. Vehbi Koç Ödülü'ne bu yıl, kültür alanında Prof. Dr. Zeynep Ahunbay layık görüldü. Ahunbay'ın bu heyecanına iş, siyaset ve sosyete dünyasından ünlü isimler de ortak oldu. Prof. Dr. Zeynep Ahunbay'a ödülünü Ömer Koç takdim etti. Koç, konuşmasında ''Koç Ailesi ve Vehbi Koç Vakfı kültürel ve tarihi mirası koruma konusunda üzerine düşeni yapıyor'' dedi. Gerçekten de öyle... Merhum işadamı Mustafa Koç'un da tarihimize, kültürümüze, denizlerimize sahip çıkma gibi bir misyonu vardı. Bu vesileyle Koç Ailesi'nin değerli üyelerine ve Vehbi Koç Vakfı'na ülkemize yaptıkları başarılı yatırımlar ve kültürel alanda sanata verdikleri değerden ötürü teşekkür ediyorum. Ve herkese örnek olmasını diliyorum...

İyi hafta sonları...




İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR