Tatil denince Ülkemizde elbette ilk akla gelen yerlerin başında Bodrum gelir. Bodrum Ege’nin hem eğlence merkezi hemde enfes güneşi ve koyları ile tatilcilerin gözde merkezi. Ancak bu yaz sezonu bodrum için pekde pek iç açıcı gözükmüyor, nedenlerin en başında Rusya ve Avrupa ülkeleri ile yaşadığımız sıkıntılar, Avrupa futbol şampiyonası, Eeee birde keyifsizlik var tabi.. Geçtiğimiz hafta Bodrum’daydım. Birkaç mekan gezdim yeni yatırımlara, yeni açılacak mekanlara baktım.


Öyle eskisi gibi bir heyecan bir hazırlık pek göremedim.




Geçen yılın gözde Beach’i X Beach kendisini yenilemiş müşterilerini bekliyor, Yalıkavak Marina’da adeta kuş uçmuyordu belki zengin tatilcilerimiz Avrupa Şampiyonasına gitti. Ramazan Bayramı ile birlikte soluğu Bodrum’da alırlar diye düşünüyorum. Ama onlarda kurtaramaz... Yerli turistlerimizin gittikleri, eğlendikleri mekanlar belli, ya diğerleri... Benim öğrendiğim bu yıl Bodrum’da 80'den fazla otel, restaurant ve diğer küçük işletme kapısına kilit vurmuş bunu ilk kez yaşıyor Bodrum.




Yalıkavak son yıllarda yapılan yatırımlarla adeta Bodrum’un merkez üssü gibi olmuştu. Bu yıl Doğuş grubu işletecek Marina'yı... Zuma başta olmak üzere bir çok yeni mekan yapılıyor. Palmari'nin içine, Bayram tatili ile birlikte Bodrum’un hareketleneceği düşünülüyor. İnşallah öyle olur, zira milyonlarca dolarlık yatırım yapılıyor. Yoksa çok kişi issiz kalacak.




Benim yıllardır gözlemim yerli zengin tatilcilerimiz... Sezonu Göcek’te açar, Haziran sonlarına doğru Bodrum’a doğru yol alır, oradan Yunanistan adaları finalde İbiza ve St.Tropez’de tatil duraklarının sonu olur. Arada bir Amerika ve Uzak Doğu'yu tercih edenler olsada bu her yıl böyledir..




Ülke olarak Turizm sezonumuzun en kötü yılını geçiriyoruz, belki bu yıllığına tatillerimizi ülkemizde geçirsek de turizmciler bir nebze rahatlasa... Ama pek öyle olmayacak gibi görünüyor. Hayırlısı...




Mutlu haftalar...

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR