İstanbul'da moda rüzgarları estiren Mercedes-Benz Fashion Week Istanbul, bu yıl maalesef terörün gölgesinde kaldı. Ankara Kızılay'da yaşanan terör saldırısından birkaç gün sonra gerçekleştirilen Moda Haftası'nda defilelerde terör teması işlendi. Barış ve sevginin ön plana çıktığı, terörün kınandığı defilelerde, Deniz Berdan da çok hassas davrandı. Defile sonunda modellerle podyuma çıkan Berdan, pankart açarak podyumdan barış mesajı verdi.

Hal böyle olunca daha önceki Moda Haftaları'na baktığımızda bu yıl oldukça sönük geçiyor. Geçmişte ünlülerin akın ettiği Fashion Week'te bu yıl maalesef katılım oldukça düşük. Hülya Kalyoncu, Etel Baler, Ceylan Çapa ve Serap Tibuk'un takip ettiği defileler gün boyu sürdü.

Ankara'daki terör saldırısı Fashion Week'in içeriğini de olumsuz etkiledi. Defile sonunda yapılması planlanan after partiler ve eğlenceli aktiviteler de iptal edildi. Masum vatandaşlarımızın terör belası yüzünden hayatlarını kaybetmesine tepki gösteren modacılar, modaseverler ve katılımcılar, defilelelerde teröre duyulan tepkiye destek verdi.

Etkinlik çerçevesinde Deniz Marşan’ın defilesini ileri bir tarihe ertelemek istemesinin ardından, etkinlikteki defilelerini belirlenen günlerinde yapmakta karar aldıklarını belirten modacılar, ortak açıklamaya imza atarak teröre karşı birlik mesajı verdi.

Aylar öncesinden yapılan hazırlıklar, uluslararası imzalanan anlaşmalar ve günler süren provaların boşa gitmemesi için Moda Haftası iptal edilmedi ancak her defilede ortak bir mesaj verildi. 19 Mart'a kadar sürecek olan Moda Haftası'nda İstanbul Hazırgiyim ve Konfeksiyon İhracatçıları Birliği, Moda Tasarımcıları Derneği, Birleşmiş Markalar Derneği ile İstanbul Moda Akademisi’nin ortak kararı gereği podyumda teröre lanet mesajları yağdı.

7. sezon Fashion Week buruk geçiyor, dileğim bundan sonraki organizasyonların ve davetlerin eski tadında geçmesi...





İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR