İş ve cemiyet dünyasının iş kadını ve işadamı ünlü isimleri, kurdukları ya da destek verdikleri vakıf ve dernekler aracılığıyla ihtiyacı olan kurum, kuruluş ve kişilere destek vermek için adeta birbirleriyle yarışıyorlar.

Açık Kapı Derneği, EPOS 7 Derneği, Hayat Paylaşım Derneği, Mika-Der, TOÇEV, TEYEV ve daha birçok yardım kuruluşu çatısı altında toplanan hanımlar ve beyler, büyük bir özveri içerisinde gün aşırı davetler, kermesler ve organizasyonlar düzenleyerek büyük bir sosyal sorumluluk duygusuyla dev projelere imza atıyorlar.

Sosyetenin yardım melekleri diye tabir ettiğimiz, kuruluşlarında büyük emek sarf ettikleri dernekler için her gün yeni bir proje üreterek topluma faydalı işler yapmak için canla başla çalışan hanımlar, derneklerin ve yardım kuruluşlarının bir numaralı gözdesi durumundalar.

Sosyetenin ünlü isimlerinden Fatoş Sarıgül, kurucusu olduğu Hayat Paylaşım Derneği için her gün yeni projeler üreten isimlerden. Dernek üyeleri, 'Engelsiz Yaşam Merkezi'nin inşası için sosyete ve sanat dünyasından ünlü isimlerle ortaklaşa bir proje başlattı. Bugün itibarıyle 'hayatpaylasim' adıyla açılan Instagram ve Twitter hesaplarından ünlülerin dernek için hediye ettikleri kişisel eşyalar sergilenecek. Derneğe yardımda bulunan kişiler de bu hediyeleri almaya hak kazanacak.

Ülkemizin tarihi değerlerini yaşatmak amacıyla çalışmalar yürüten Epos 7 Derneği ise sosyal sorumluluk anlamında elinin taşın altına koymuş durumda. Arzu Sabancı'nın kurucu üyesi olduğu dernek, tarihi mekanları restore ederek tarihimizi yaşatıyor.

Görme engelli çocuklarımızın eğitimi için çırpınan Parıltı Derneği'nin sevgi dolu üyeleri başta Melisa Mutlu olmak üzere Başkan Neşe Gönül'ün önderliğinde miniklerimizin okuması için dernek yararına etkinlikler düzenliyorlar.

Bu ve buna benzer birçok dernek var. Hepsi ülkemiz için, yardıma muhtaç insanlarımız için çalışıyor.

Stresli günler geçiren ve kısıtlı ekonomik şartlarda yaşamının devam ettirmek isteyen insanlara bir umut ışığı olmak amacıyla yola çıkan sosyetenin yardım melekleri, umarım yaptıkları çalışmalarıyla diğer insanlara örnek olurlar. Umarım onları örnek alan herkes, elini taşın altına koyarak, bir tuğla da onlar koyarak, bir insana faydalı olmak adına hayırlı ve güzel işlere imza atarlar.

İyi haftalar...



İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR