Tarihler temmuz ayını gösterse de yurdun Batı kesimleri bulutlu ve yağışlı havadan nasibini alıyor. Yurdumuzun Güney sahilleri de bayrama doğru hareketlenmeye başladı. Geçtiğimiz hafta Bodrum'daydım. Yazlık mekanlar teker teker açılmış. Özellikle Türkbükü ve Yalıkavak'taki restoranlar, beach'ler bu yazın gözdeleri arasında olmaya aday.

Bodrum'da eğlencenin kalbi Yalıkavak'ta atıyor diyebilirim. Bodrum'da hayat Yalıkavak'taki Palmarina'da yaşanıyor. Başarılı işadamı Mübariz Mansimov'un hayata geçirdiği, bünyesinde barındırdığı restoranlar, mağazalar ve yat limanıyla yerli ve yabancı turistlerin uğrak yeri olan Palmarina ile Mansimov'un ne kadar doğru bir yatırım yaptığını bir kez daha gördüm.

Yalıkavak'ta açılan birçok mekan da var tabii. Özellikle Yalıkavak'ta hizmete giren X Beach yazın gözde mekanlarından olacak gibi görünüyor. Öte yandan ünlü şarkıcı Hande Yener'in açtığı Sebastian Beach de takdire şayan doğrusu. Türkbükü'ndeki Garo's balık restoranında yediğim lezzetlerin tadı hala damağımda.

Cemiyet hayatının ünlü isimleri de Bodrum'da tatil yapmayı tercih ediyor. Özel tekneleriyle Bodrum Cennet Koyu'na demir atan Pınar - İlhan Sabancı teknelerinde vakit geçiriyor. Aysen Sabancı, sevgilisi Mirkelam'la teknelerinde tatil yaparken, Mehmet - Hande Gamgam, Arzu - Ömer Sabancı, Kaan - Nazlı Sert, İpek - Süleyman Toplusoy, Tuncer - Selin Öztarhan, Melis - Burak Hatipoğlu, Mete - Neylan Vardar, Tilda Tezman ve daha birçok ünlü isim Bodrum güneşinin tadını çıkarıyor.

Tabii Çeşme'de tatil yapanlarda var. Bodrum'dan sonra Çeşme'ye geçen İlhan - Pınar Sabancı çifti, yakın arkadaşları Mert Gocay'ın ortağı olduğu Madeo Beach'te denize girip akşam üstü partisine katıldı.

Çeşme'de otelleri bulunan Siren Ertan Çarmıklı, Alkoçlar Otelleri'nin sahibi Gülşah Alkoçlar, Begüm Şen, Yasemin - İzzet Özilhanlar'da bu sene Çeşme'yi tercih etti.

Özel tekneleriyle açılan tatilciler, bu sene ağustos gibi Mikonos'a kaçacak. Bayramdan sonra ise sosyeteden birçok ünlü isim Saint Tropez'deki çılgın akşam üstü partilerinde soluğu alacak gibi görünüyor.

Yaz güneşinin yakıp kavurduğu Ege'de tatil yapan sosyetenin ünlü isimleri, bu sene eğlenceye doyacak. Özellikle son yıllarda çok moda olan akşam üstü partilerinde eğlenen tatilciler, yazın hakkını veriyor diyebilirim.

Herkese iyi tatiller...



İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR