Son zamanlarda 'Ünlüler en çok hangi sektörlere yatırım yapıyor?' sorusu oldukça merak ediliyor. Magazin dünyasındaki ünlüler, yatırımlarını daha çok gayrimenkule yapıyor zira ticaret konusunda pek başarılı değiller. Sosyetenin girişimci hanımlarının ticarete ilgisi çok fazla. Son yıllarda moda haline gelen e-ticaretle yakından ilgilenen sosyetenin ünlü isimleri, bu alanda hatrı sayılır yatırımlar yaparak emeklerinin karşılığını fazlasıyla alıyor.

Cemiyet hayatının genç iş kadınlarından Aslı Tümen, Esra Dinçkök ve Zeynep Mutlu İnanoğlu, sahibi oldukları Mutlu Mikrop mağazasıyla e-ticaretten mağazacılığa geçiş yaptı. Girişimcilik konusunda başarılı işlere imza atan üç ortak, rakiplerinden sıyrılarak fark yaratmayı başardı.

Anadolu Holding'in veliahtı işadamı İzzet Özilhan'la evlendikten sonra oyunculuğu bırakan Yasemin Özilhan, kendi işinin patronu oldu. İki çocuğu olduktan sonra bebek giyim ve aksesuvarları üzerine merak salan Yasemin Hanım, dünyaca ünlü bebek mağazası Carter's'ı Akmerkez'de açmaya hazırlanıyor. İş hayatıyla ilgili eşinden tüyolar alan Özilhan, ticarete atılan hanımlardan.

E-ticaret sektörüne yıllar önce girerek ev aksesuvarları satmaya başlayan Elif Dürüst, Altıncı Cadde ile İstanbul ve Bodrum'da mağazalar açarak kârlı bir iş yaptı. Kardeşi Şirin Yalçın da Sırmaison markasıyla ev aksuvarlarının yer aldığı mağazasıyla ticarete atıldı. İki kardeş de ticarette kendilerini ispatladı.

Uzun süredir hayalini gerçekleştirdiği online sanat galerisi buryos.com'u hayata geçiren Yosun Güreli de ticarete ilgisi olan hanımlardan.

İşadamı Mehmet Mutlu'nun ortağı oldu Ankara'da hizmete açılan BİS restoranla ticaret konusunda eşinin yanında yer alan Melisa Mutlu da bir şekilde ticarete dahil oldu.

İş hayatında başarılı olmak için çok çalışan hanımlar, bu alanda da kendilerini ispat ettiler. Girişimcilik konusunda her gün yeni fikirler üreten ve bunu paraya çeviren sosyetenin girişimci isimlerini tebrik ediyor ve bol kazançlı günler diliyorum.

İyi haftalar

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR