Ne zaman New York'a gelsem yeni bir şova karşı ağzım açık kalıyor. Şimdilerde New York'un son çılgınlığı Queen of The Night yani namı diğer Gece Kraliçesi. Eski New York eğlencelerinin yakalanmaya çalıştığı bu erotik şov Paramount Hotel'in içinde pazartesi hariç her gün sergileniyor. Sistem çok acayip, zengin misin derdin var kafası burada devreye giriyor. İstersen 450 dolar bayılıp en öndeki masaları kapma şansına sahip oluyorsun. Ama bu fazla para senin yerini rezerve etmiyor, sadece herkesten önce içeri girmene yarıyor. En düşük bilet 140 dolar ve herkesten 30 dakika sonra girme hakkı tanındığı için bu bileti alanlar barda takılmak zorunda kalıyorlar. Biz 250 dolar ödeyip orta karar yerimize geçtik ve beklemeye başladık. Ön masalara oturuyorsanız dansçıların tacizine, sizi özel odaya alıp sıkıştırmalarına, öpmelerine ve poponuzu mıncıklamalarına izin vermiş kabul ediliyorsunuz. Seyircilerin de parçası olduğu interaktif şovlardan biri olunca her an tetikte olmak gerekiyor. Sahnedeki erotizm kıyafetlerle öyle güzel desteklenmiş ki bütün kulüp ayine katılmış gibi olan bitene uyum sağlıyor. Efsane kulüp The Box'ın yanında solda sıfır kalacak bir gösteri izliyor, bu arada krallar gibi yemeğinizi yiyorsunuz. Yumuşak sadizm görüntüleri bölümünde herkes çatal bıçağı bir kenara bırakıp sahneye kanalize oldu. Fetiş burlesk performansçıların dansları tüm New York'un dilinde. Gitmek isterseniz haftalar sonraya bilet buluyorsunuz, uyarımı yapmalıyım sanırım.




Erotik ayinde olan biten




- Biletlerde de uyarısının yapıldığı üzere herkes şık gitmek zorunda. Kraliçe'nin kıyafetini beğenmediği izleyiciyi dışarı atma hakkı var.




- Jessica Alba, Jude Law, Nick-Joe Jonas, Rita Ora ve Olivia Palermo şovu izleyen tayfadan. Jude Law tabii ki özel odaya kaldırılıp poposu mıncıklanmış.




- 450 dolar bayılıp gidenlerden olursanız özel bir garsonunuz size gece boyu hizmet ediyor. Tam kral kafası yaşamanız için sizi elleriyle beslediği bile oluyor.




- Masanıza kafes içinde gelen ana yemeğinizi diğer masalarla bölüşebiliyorsunuz. Ben sana ıstakozumdan vereyim sen bana etinden ver derken bütün mekân birbiriyle kaynaşıyor.




- Şov için sahneye çıkarılan seyirciler de artık ünlü kabul ediliyor ve bir anda gece boyu flörtleştiği kişi sayısı yaklaşık beş katına çıkıyor.




- Şu an Amerika'daki Broadway şovlarından daha fazla ilgi görmesi nedeniyle bu yaz ekibin turneye çıkması bekleniyormuş ama erotizm nedeniyle bize uğrayacağını sanmam.




Teknoloji modası




New York'a HTC'nin yeni ürünü Re'nin tanıtımı için geldim aslında. Bir moda şovu tadında geçen tanıtımın izlenimlerini hafta içi teknoloji köşesi açıp anlatacağım. Ama önden bu periskop görüntülü fotoğraf makinesinin özelliklerinden bahsetmek istiyorum. Çünkü çok yakında tüm dünyada herkesin elinde bir Re görmek mümkün gibi geldi bana. Telefonunuzla senkronize çalışan bu fotoğraf makinesi içi boşmuş gibi hafif, birçok rengi var ve suyun altında bile çekim yapabiliyor. Iphone'la uyum sağlaması da işin güzel tarafı ki, sadece HTC sahiplerine sunmadıkları için de yaygınlığının derecesi artacaktır. Benim gibi gezilerde elini cebine at, telefonu çıkar, tuş kilidini kaldır ve fotoğraf aplikasyonunu aç faslından üşenen gezginler için ideal olan bu makineyi ve New York anılarının kalanını anlatmaya hafta içi devam ediyorum. Şimdilik iyi hafta sonları.




Dizi çılgınlığı her yerde




Dizi çılgınlığının sadece bizde olmadığı bir gerçek. Amerikalılar bu konu karşısında çok daha ağır vaka hatta. Popüler dizilerin tişörtleri, bardakları, çeşitli hediyelik eşyaları her yerde. Son dönemin en popüler dizisi ise American Horror Story. Geçtiğimiz çarşamba başlayan yeni sezonu yüzünden herkesin ortak konusu bu dizi olmuştu. Hadi konuşulur ona bir şey diyemem ama gittiğimiz gece kulüplerindeki ekranlarda bile dizinin gösteriliyor olması abartı boyutunda geldi bana. Hatta kimsenin çalan müziği takmayıp ekrana kilitlenmesi de bir saçmaydı sanki.







İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR