Havalar ısınırken yeni yeni kendine gelmeye başlayan Bodrum’un keyfi giderek artmaya başladı. Eller havada kopulan bölüme henüz geçmemiş olan Bodrum, sakin ama dinlendirici yönünü fazlasıyla koruyor bu ara. Bu etkinin hissedildiği yeni mekânlardan biri de Bej Beach. İstanbul’dan Bodrum’a son transfer Bej Grubu, Yalıkavak’ta Highlight Hotel’in içine kurdukları Bej Beach ile gündüz plajdan yararlanmanız akşam da yemeklerini denemeniz için başarılı bir adres. Yazın en çok tüketilen şeylerden biri olan salata konusunda rakipsiz olduğunu düşündüğüm Bej Beach, ince dilimlenmiş enginar salatasıyla sınırları zorlamış. Deniz mahsullü linguini ve rendelenmiş portakal ile tatlandırılan levrek bizi cezbeden diğer lezzetler oldu. Mekânda 333 KM’de ürettiği mobilyalarla kendine hayran bırakan Deniz Duru’nun tasarımlarının kullanılmasının artısı büyük. Harika bir manzaranın ortasına kurulu Bej Beach’te, sade tasarımlara gidilmesi herkes için yararlı olmuş. Gitmişken Highlight Hotel’in odalarına da göz attım ki, Yalıkavak’ta sakin bir tatil geçirmek için ideal.




İstanbul’da olan-biten




- Dublin Film Festivali’ne gittikten sonra şehrin gece hayatından etkilenip benzerini İstanbul’da yapmayı planlayan Gonca Vuslateri, Babylon Lounge’ın içine kendi duvarların ördürerek kapsül bir bar açmış. İçerideki Dublin havası müziklerden pek bir şey anlamadık ama kokteyller konusunda başarılı seçimler vardı doğrusu. Gonca sürekli mekânın başında durmasa da, provalardan kaçtıkça soluğu burada alıyormuş. Dostane, rahat, samimi bir sohbet yerine ihtiyacınız varsa ve lezzetli kokteyler arıyorsanız Dublin Spot tam size göre.




- Lezzetin kardeş ustaları Gazi ve Bilal Ateş Sortie’nin içine yeni mekânları Chef Mezze’yi açtı. Tatlı bir balıkçı ortamını şıklık ve güzel bir ambiyansla birleştiren ikili, lezzet konusunda diğer balıkçılardan (normal olarak) ayrılıyor. Lezzetlerden örnek vermem gerekirse; ortaya istenen balık kokoreç hemen kapışıldı. Yengeçli peynir topları da bir hayli iyiydi. Ben ana yemekte somon şişi tercih ettim. Fakat gecenin sonunda gelen kireçte kabak tatlısı her şeyin önüne geçti birden. Çok başarılıydı, denemeniz lazım.




- Kiki Sıraselviler’de Girls rule / Boys drool adında bir gece düzenlendi. Heja Bozyel’in organizasyonundaki gecede kadın blogger ve yazarlar sevdikleri müziklerden örnek vererek herkesi eğlendirdi. Herkesin birbirini tanıdığı, samimi bir ortam yaratınca DJ’lere salça olup müziğin kaderini değiştirme konusu da başarıyla gerçekleştirildi.

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR