Kış dönemindeydi yanılmıyorsam, Babylon Dergisi’nde yayınlanan bir şiirini okudum ilk olarak Can Bonomo’nun. Milletçe önyargılıyızdır ya, okurken bende de vardı o yargılar. Ama şiir bitip beni kendi iç sesimle baş başa bıraktığı an içimde yankılanan tek ses “Çok iyi” oldu. Bu yüzden Bonomo’nun şiir kitabı yayınlanınca hemen okumaya başladım. Şiirle aranız vardır-yoktur onu bilemem ama Can’ın anlattığı sahici şeyleri okumak güzel bir seçim olabilir bünyeniz için. Esen Kitap’tan çıkan “Delirmek Belirmektir” isimli şiir kitabının editörlüğünü Küçük İskender yapmış. Konunun ciddiyetini buradan anlayabilirsiniz gibi geliyor bana.




GİZLİ SAKLI PARTİ




Tarzına bayıldığım DJ Orkun Bozdemir cuma akşamı Propaganda’nın üst katında özel bir parti düzenliyor. Parti o kadar özel ki insanlar içeri başvuruyla alınacak! Evet konu için ilk önce orkunbozdemir.com’u ziyaret


edip gerekli mail adresine başvuruda bulunuyorsunuz. Eğer partiye girmeye hak kazanırsanız size gerekli şifre gönderiliyor. Büyük bir gizlilik içinde yürütülen partinin ilk ayağı bu cuma gecesi. İstanbul’un yeni heyecanı bakalım nasıl geçecek.




BAYA İYİ




GAZETE sayfası karıştırmaktansa internetten haber okuduğumuz şu günlerde dergiler yerlerini ufak ufak bloglara, harika tasarımlı sitelere bırakırken, yeni açılan bayaiyi.com adındaki blog içeriği dolayısıyla beni mest etti. Kültür, sanat ve seyahat konularının ağırlıklı olarak işlendiği blogda genç evliler Oylum ve Onur Yüksel’in süzgecinden geçen gayet sağlam konular var.


Blog’u karıştırırken karşıma çıkan Polonyalı ressam Tamara De Lempicka’nın hayatı ve efsanevi yeşil Bugatti’li eserinin hikâyesi blogda. Genel kültür olsun, fena mı?




FUARA GEL!




TÜYAP Kitap Fuarı’nın Tepebaşı’ndaki zamanlarını daha çok severdim. Yani evine neresi yakınsa orası daha cazip geliyor ya benimki de o hesap. Beylikdüzü’ne taşındığından beri hiç gitmemiştim ama bu sefer kitaplarımı imzalamak için gidiyor olmak çok önemli. Twitter sağ olsun, ne kadar okurum varsa oradan konuşabiliyoruz ama yüz yüze karşılaşmak ayrı. Bu yüzden sizleri cumartesi günü saat 14.00’te 10. Salon 203 A numaralı standa bekliyorum. Benden sonra aynı standda Can Bonomo’nun imza günü var. Oturup iki dakika olsun sohbet edebilmek için güzel bir gün olacak...




OLAN-BİTEN




- HİNDİSTAN Mars’a uydu yolladı... Türkiye’de konuşulan konu bu değildi tabii. Bizim “Reşit olmuş erkek ve kız öğ renciler aynı evde kalsın mı kalmasın mı ” gibi daha önemli bir konumuz vardı. İşte biz bu hayati önem taşıyan konuyu konuşurken Hindistan Mars’a uydu yolladı. Tartışmaktan uydunun arkasından el sallayamadık bile.




- GERARD Butler’ın bi seksüel olduğunu ima eden sözleri bu haftanın en çok konuşulan haberlerinden. Özellikle kadınlar cephesinde bir şaşkınlık varki sormayın. Bu işin sert mizaçla, erkeksi duruşla alakası olmadığını algılamak adına iyi bir örnek olur umarım.




- ZİYNET Sali ve Sinan Akçıl ortaklığı yine güzel bir meyve verdi ve ‘Gelemiyorum Yanına’ isimli şarkı ortaya çıktı. Şarkının benim için en önemli özelliği ise ne zamandır haber alamadığımız Mete Özgencil’le bizi buluşturması oldu. Şarkının klibini yöneten Özgenci’in işlerini yeniden izleyebilmek iyi geldi.

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR