HER Halloween dönemi biraz daha eğleniyorum. Yanlış anlaşılmasın parti kısmı zaten eğlenceli, o kısımda sorun yok. Aslına bakarsanız Halloween karşıtlarıyla uğraşmak her geçen gün daha eğlenceli hale geliyor. Bu eğlenceye “gâvur icadı” diyenler bir tarafta, “özentilik” diyenler diğer tarafta, pek bir eğlendirdiler beni Twitter’da. “Hıncal Uluç ülkeye 14 Şubat’ı getirmişti, sen de Hallowen’i” diye dalga geçenler eksik olmadı. “Biz niye gâvurların âdetlerini alıyormuşuz, biz onlara kendi bayramımızı kutlatabilirsek asıl başarı o olur” diye olayı “uzay” boyutuna çıkaranlar bile oldu. Bu eğlence bayramının dünyanın hiçbir ülkesinde dini bir bayram olarak kutlanmadığını anlatmaya imkân yok bazı kesime. Sanki yedikleri pizza, bayıldıkları hamburger kendi adetleriymiş gibi davranmalarına da gülüyorum. Ülkede kimse kahve içmezken, bir Amerikan firmasının girmesiyle arkadaş arası konuşmalarımızda “O kahveden içmeden asla ayılamıyorum” demeyi biliyoruz ama Cadılar Bayramı’na gelince o gâvur adeti diyoruz. İşine geleni kabul eden, işine gelmeyeni de kötülemek suretiyle görmezden gelen tavra sahip olan insanları iki yüzlü olarak nitelendirebiliriz herhalde. “Ben eğlenmiyorsam siz de eğlenmeyin kardeşim” tribine giren, kendine inanan ve Cadılar Bayramı’na “tu kaka” diye yaklaşan çevre umarım bir gün rahatlar da üzerine tuhaf kostümler geçirerek hayatlarından bir geceyi eğlenceye feda ederler. Çünkü -nasıl bir hayal gücünüz var bilmiyorum ama- düşünüldüğü gibi bu gecede oturup şaman ayini yapmıyor insanlar, dans ediyor, eğleniyor. Hayatı, Türk âdetlerini ciddiye alıyor gibi görünmek istiyorsanız bunu milletin eğlencesini kötülemeden yapsanız fena olmaz. İnsanlara karışacağınız vakti eğlenceye harcayabilseniz bir şeyiniz kalmayacak aslında...




PARTİ DEDİĞİN




Bu kadar konuşup kendi partimizden de bahsedeyim. Parti bahsedilemeyecek gibi değil çünkü. Geçen sene gelip deliler gibi eğlenenler, “Buranın rantı iyi” diye düşünüp bu sene bizden bir gün önce parti bile verdiler. Allah’tan yaratıcı insanlarız, fikir hırsızlarına sadece aramızda gülüyoruz, geçiyor. Arkadaş arasında kurduğumuz Om Land isimli parti grubumuzun Roxy’deki partisinde bu sene yaratıcılık hâkimdi. Bildiğiniz korku karakterlerinin yanı sıra sünnet çocuğu gibi Türk motifleri de vardı bu sene. Kitaplarına bayıldığım Pink Freud kendine Hürrem takıları alıp hamile karnı takarak “Hamile Meryem Uzerli” olmuştu. Ben Alis Harikalar Diyarı’ndaki Şapkacı oldum bir saat süren makyajla. Sünger Bob’umuz vardı, kara büyücümüz, bol bol Drakulamız, ölü subaylarımız ve American Horror dizisinin korkunç ikizleri. Ünlü derseniz Gonca Vuslateri, Alper Erinç, Yalın, Can Bonomo, Didem Soydan, Rıza Kocaoğlu gibi arkadaşlarımız eğlenenler arasındaydı. Seneye mekânı büyütmek lazım galiba, her geçen yıl eğlenceyi keşfedenlerin sayısı artıyor.




Madalyonun diğer yüzü




Geçen haftanın flaş konularından biri Deniz Akkaya’nın işadamı Cemal Güzelci’yle yediği yemek üzerine çıkan aşk dedikodularıydı. Gazetelerden konuyu okuyup sonra aynı hafta Cemal Güzelci’nin deri markası Emiliano Zapata için çekimler yapan Alexander Kokoskeriya’yla karşılaşınca, hemen durumu sordum tabii. En son Emiliano Zapata için Adrien Brody’i giydiren Alexander, konunun hiç de yazıldığı gibi olmadığını söyledi. Meğer Deniz Akkaya, Cemal Bey’in markası için koleksiyon hazırlamak üzereymiş. İkiliyi iş toplantıları yüzünden birlikte görebilirsiniz, şaşırmayın yani




Gördüğüme sevindim




- 3 ADAM her geçen gün Türkiye’nin Saturday Night Live’ı olma yolunda ilerliyor. Geçen hafta Sarp Apak’lı bölüm ciddi anlamda komikti. Sarp’ı Yalan Dünya’daki rolüyle birleştirmişiz sanırım, gerçek ve samimi hali çok iyi geldi.




- İŞLER GÜÇLER bitti belki ama karakterleri hâlâ unutmadık, çok seviyoruz. Dizide en çok güldüğüm karakterlerden biri boom’cu Onur, Nescafe reklamlarında karşıma çıkınca bir hayli sevindim.











İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR