Bu kış ne giyeceğiz?




Ben de hiç istemiyorum inanın, kışın gelişinden bahsetmeyi. Ama akşamları evin içinde çorap giymeye başladığım an anladım bu sene soğuk rüzgârların erken geleceğini. Bu yüzden biz erkekler kış boyu neler giyeceğiz onlara bir göz atmaya karar verdim. Belki kış mevsimine moda ve trend yönünden yaklaşırsak alışmamız kolay olur. Kumaş olarak daha çok kalın ve ince yün, yıkanmış ve yüksek teknolojiyle üretilmiş gabardinin popüler olacağı bu mevsimde süet, baskılı deri ve tabii ki her kış karşımıza çıkan kaşmir çok önemli.




RENKLER: Senenin hit rengi hardal sarısı ve parlement mavisi olacak. Tona ton kullanılması oldukça şık duran gri ve siyah da bu sene öne çıkıyor. Aynı renk giyinmenin sıkıcı olduğunu düşünenler iki renkle de bordoyu karıştırabilir. Bu şekilde sezon bordonun hâkimiyetine kolayca girebilir.




AKSESUVARLAR: Önce Michael Jackson sonra da Justin Timbarlake fötr şapka modasını yaygınlaştırmaya çalıştı ama ülkemizde çok fazla iş yapmadı. Bu sene de özellikle Enrique Iglesias ve Murat Boz'un fazlasıyla kullandığı bereler popüler olacak. Ama ufak bir detay farkıyla, ressam ya da mimar hicivlerinde kullanılan bereler revaçta olacak. Leopar deseni ise bu sene erkek yaşamına iyice giriyor. Bir ayakkabı, en olmadı montun yakasına çakma bir kürk şart.




VE TRENDLER Kısa motorcu deri ceketleri, pilot montları bir hayli gözde. Üşümemek için tercihinizi paltodan yana kullanabiliyorsanız da kısa bir ceketiniz mutlaka olmalı. Paltonuz ise her daim bulunmalı. Bu kış "zengin duran" şeyler moda, biraz bol almakta zarar yok. Renkli deri montlar çok kullanılacak. Ayrıca artık klasikleşmiş İngiliz ve İskoçya kareli kumaşları modern kesimlerde hayat bulacak. Takımlar, paltolar, pantolonlar, kısa montlar ve ceketler, hepsi farklı boyutlardaki karelerden oluşuyor.




Şehirdeki yeni dans mekânları


Artık İstanbul'a kesin dönüş yapıldığına göre şehirde nasıl eğleniyoruz tekrardan bir hatırlamak lazım. Geçen hafta sonu şehrin iki yeni mekânı Chanta ve Hitt Pera'yı test ettim, bu hafta sonu gece rotanızı bu iki mekâna çevirebilirsiniz. Chanta, tarihi Elhamra sinemasını mekân olarak kullandığı için özel bir gösterişe sahip. Bir de önceki işletme X-Large mekânın düzeyini nasıl batırdıysa Chanta'da o kadar yukarı taşımış. Müzik listelerindeki bütün şarkıların tek tek geçildiği mekânda arada Türkçe girişler patlamaya yol açıyor. Ben mekânın genel yapısına bayıldım, hemen insanın aklına "Burada ne partiler verillir" sorusu düşüyor. Hitt Pera ise Eskiden Eelence, sonrasında Ablam olan mekânın yerine açıldı. Klasik anlayışın dışına çıkıp küçük mekâna bile loca sistemi yapmışlar ama gayet hoş olmuş. Canlı müzik yapıldığını da duydum, ayrıca test etmek için gideceğim. Ama Hitt Pera, bir arkadaş yemeği, ya da topluca gidilen bir event sonrasında "Buradan nereye gidelim?" sorusunun cevabı olmuş sanki.




İstanbul'da olan biten




*** Adrien Brody bir deri markasının yüzü olmak için İstanbul'a geldi ve bir hafta kalıp tatil yaptı. Sevgilisi Lara Lieto'yla birlikte kameraların karşısına geçecek olan usta aktörün en tuhaf isteği İstanbul'da kendi arabasını kendisinin sürmek istemesi olmuş. Mütevazılık konusunda engin bir deryaymış bizim piyanist.




*** Sortie'de yapılan Fa deodorant event'inde marka yüzü Çağla Kubat ile birlikte yeni ürünler tanıtıldı. Havanın biraz serin olmasına rağmen Çağla'nın sörf tahtasıyla yaptığı çekim arkalarını izlemek içimizi ısıttı. Hem bu dünyanın içinde olup hem de hiçbir şeye bulaşmayan nadir insanlardan biriyle tanışmak iyi oldu doğrusu.

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR