Pazar günü yeğenim Doğa’yla alışverişe gitmek üzere evden çıktık. Kısa yolları kullanalım da gideceğimiz yere hemen varalım diye bir sokağa saptık ki karşımıza kaldırımın kenarında titreyerek duran bir kedi yavrusu çıktı. Gözleri iltihaptan kapanmak üzere, yüzünde yaralar... Serçe parmağımdan daha ince bir kuyruğu var, o kadar zayıf. Hani ‘derdi boyundan büyük’ denir ya, aynen o hesap. Doğa da ben de hayvanların her türlüsüne fena halde ilgili olduğumuz için kucakladım yavruyu hemen veterinere... Kucağımda hiç sesini çıkarmadan geldi benimle yavrucak. İlk önce gözleri temizlendi, yavru kedilerde göz iltihabı o kadar önemli ki, birkaç günü daha böyle geçirse gözlerinden olabilirmiş kedicik. Yemek veriyoruz, yiyemiyor çünkü koku almıyor. Bronşit olmuş meğer bütün bunların sebebi de oymuş. İlaçlarını verip, gözünün kremlerini de eksik etmeyince 2 günde toparlanıverdi bizim parmak çocuk. Sonrasında


veterinere gidip “Yemek yiyor mu artık?” diye sorduğumda “Doymak bilmiyor” deyince nasıl mutlu oldum anlatılmaz. Kendimi süper kahraman gibi hissettim vallahi. Oysa tek yaptığım iltihabı temizletip, gözlerine merhem sürmek ve beslemek oldu. Şimdi atlayıp zıplayan, yuva bulursa ne âlâ, olmazsa benim bahçemdeki kedilerin arasına karışmayı bekleyen sağlıklı bir kedi kazandırmış oldum dünyaya. Biraz vaktinizi ayırarak bu müthiş manevi duygudan siz de yararlanabilirsiniz. Para konusuna gelince, hemen hemen bütün veteriner hekimleri sokak kedilerine inanılmaz indirimler yapıyorlar, aklınızda bulunsun.




Gencim, zenginim!




Forbes Dergisi “30 yaş altı en çok kazanan 10 ünlü“ listesi yayımlamış. Buna göre Twilight serisiyle önümüze sürülen Kristen Stewart 22 milyon dolar kazanmış. Adele 25 milyon dolar ki bu duruma şaşırdım, senelerdir aynı albümü deliler gibi satıyor ve sürekli konser veriyor, daha fazla kazanıyor diye düşünmüştüm. Para kazanma konusunda turnesi olanların öne geçtiğini Katy Perry'nin 39 milyon dolarıyla anlıyoruz. Herkesin sevgilisi Rihanna 43 milyon dolar ve bebeğimiz Justin Bieber da 58 milyon dolar kazanmış. Listenin zirvesinde ise senenin yarısını sakatlandığı için evde oturarak geçiren Lady Gaga var, yıllık kazancının miktarı 80 milyon dolar. Aynı liste bizde yapılsa 30 yaş altı gençliğin hangi şartlarda listeye girebileceğini az çok tahmin etmedim değil!




Uluslararası dedikodu




Hazır Rihanna’nın parasından bahsetmişken son New York’a seyahatimde tanık olduğum bir dedikoduyu anlatmam gerekiyor sanırım. New York’un milyon dolarlık gökdelenlerinin birinde ismini veremeyeceğim bir menajerin evindeyiz. Aile içi şiddet konularında ciddi bir muhabbet dönerken müzik insanlarından biri “Rihanna ve Chris konusu da öyle, çocuk az çekmedi deli kadından” diye bir cümle sarf edince kulaklar kabardı. Konuyu daha da derinleştirmek adına “Hangi Rihanna” diyemedim tabii, ben de daha az saftirik görüneceğim “Hangi Chris?” sorusunu yönelttim. O zaman anlatmaya başladılar işte, meğer Rihanna’nın şiddet sorunu varmış. Chris Brown’a fena halde çektiriyor, çocuk da sürekli Rihanna’yı sakinleştirmeye çalışıyormuş. Bu arada Chris bir güzel tokatları, yumrukları yiyormuş! Sonunda bir gün dayanamayıp o da patlamış ve Rihanna’yı bir güzel dövmüş. Bunun üzerine Riri “Sen görürsün” diyerek olayı basına sızdırmış. Sonrası bildiğimiz hikâyeye bağlanıyor ama başlangıcı hiç de tahmin ettiğimiz gibi değil!




ROYAL BABY




Galler Prensi William ve eşi Kate‘in çocukları oldu, Twitter yine yıkıldı. Bir kısmı doğan çocukla gerçekten ilgilenirken, bir kısmı da “Elâlemin prensesinin doğumu neden bizi ilgilendirsin” havalarına girdi. Aynı şekilde Kate ve William’ın düğünü de ilgiyle izlenmişti ülkemizde. Olay prensler, prensesler ve geleceğin kralı olacak çocuklar arasında geçince tatlı bir Walt Disney filmi gibi geliyor kulağa, ne var yani biraz hayallere dalsak.

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR