Gazetede yazmaya ilk başladığım senelerde müzik ağırlıklı bir köşem vardı. Genelde albümleri önceden dinler ona göre yazardım.




Hatırlıyorum da Sabah gazetesinde yazdığım dönemlerde "Iyi ki Sertab var" diye bir yazı yazmıştım, "Sertab" isimli albümünü dinleyip. Sonra üzerinden yıllar geçti, Sertab yolda birçok deneme yaptı, kimini sevdim kimi de bana hiç hitap etmedi. Hitap etmedi belki ama rahatsız da etmedi. Bu durum Sertab'in klasik okuduğu için daha da genişlemiş zihninden mi yoksa sürekli yeninin peşinde koşan, yorulmak bilmeyen hevesinden mi kaynaklanıyor onu bilmiyorum. Ne yapsa kaliteli bir şekilde sunmayı başardı bugüne kadar. Son albümünde de işler değişmiyor. Hastası olduğum Sertab Gibi albümü gibi daha kişisel bir albüm olarak geldi bana "Sade". Açılış şarkısı "Dönmüyorsun" en sevdiğim şarkılarından biri oldu.




"Cumartesi-Pazar" ve "Acıtır" da üst üste dinleme isteği uzandıran şarkılardan. Ne zamandır baştan aşağı bir Türkçe albüm dinlememiştim, iyi geldi!




Harika haber




Son Berlin seyahatimde şehrin duvarlarında Pet Shop Boys'un The Electric turnesinin afişlerini görünce bir yutkunma, bir iç geçirme halleri yükseldi bende. Neyse ki Erdem İpekçi iyi haberi verdi de ben de sizinle paylaşıyorum; Pet Shop Boys son dünya turnesiyle İstanbul'da. Geçen sene çıkardıkları Elysium o kadar iyi bir dans albümü ki o şarkıları canlı dinleyecek olmak güzel bir heyecan verdi bünyeme. 26 Haziran akşamı İstanbul'un yeni açıkhava konser alanı Lifepark'ta konser verecek olan grubu merakla bekliyorum.




Hatice Gökçe Trans'a geçti




Tasarımlarıyla her zaman hayatımda bir başka yeri olan Hatice Gökçe'nin Teşvikiye Room bünyesine katılması şerefine, erkek moda stil sitesi Adamintown.com ile birlikte mini bir parti verildi. Room'un içindeki partide konuklara Hatice'nin yeni kreasyonu Trans tanıtıldı. Tanem Sivar, Mehmet Turgut, Emre Ertürk ve Lara Sayılgan'ın da bulunduğu partide bütün gece erkek modası üzerine


sohbetler yapıldı. Sürekli değişen erkek modasında "Daha ne giyeceğiz" korkusunda olanlara söylediğim tek söz "Korkunun ecele faydası yok, giyinin!"




Güzel işler




*** GALİP DERVİŞ Kanal D'nin yeni dizisinde Engin Günaydın


harikalar yaratıyor. Rolünün sahip olduğu fobi ve takıntıları o kadar iyi canlandırmış ki, orjinali kadar eğlendiğimi söyleyebilirim.




*** CEM YILMAZ son İş Bankası reklamlarında yine döktürmüş. Bizi o kısacık saniyelerde bile güldürmeyi başarıyor ya, çok şey borçluyuz kendisine. Mehmet Ali Alabora'yla iyi ikili olmuşlar doğrusu.




*** MERT, TÜNAY Doğulu kardeşler destekli maxi-single'ını


yayınladı. Üzerine oynanan şarkı "Güzel" bir hayli lezzetli bir şarkı. Teoman ve Kenan Doğulu'nun sahneye çıktığı tanıtım gecesi herkesin dilinde.





İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR