Bu sene erkekler için fazlasıyla moda olacak tema belli oldu; kamuflaj. Henüz duruma uyanan fazla firma olmadığı için yine de niş bir kesim tarafından kullanılıyor belki ama olay iyice yayıldıkça kamuflaj pantolonsuz erkek göremeyeceğiz gibi geliyor bana. Çarşamba günü Docker's Avrupa Basınla ilişkiler müdürü Howard Mutti-Mewse'le yediğim yemeğin de ana konusu da kamuflaj pantolondu. Giymesi çok rahat olduğu için her zaman favorilerimden biri olan Alpha Khaki'ler de bu sezona kamuflaj hazırlığı yapmış.




Kırmızı pantolon giyme meselesini anca modası geçtikten sonra başarabilen Türk erkekleri, belki bu sefer trend olanı daha kolay yakalayabilirler. Sonuçta askerlik macerası olan herkesin bir kamuflaj pantolonu olmuştur. O dönemlerde üniformadan nefret edip kamuflajı dolabına sokmayanlar da olabileceği gibi, özellikle henüz askere gitmemiş gençlik tarafında oldukça giyilmeye başlanacak. Tabii kamuflaj desenlerinin sadece pantolonlarda olacağını zannetmeyin.




Çantalar, ceketler, kemerler, ayakkabılar ve stilinizin tamamlayıcısı telefon kılıflarının bile bu desenlere sahip olacağı kesin. Valentino'nun bu makosen ayakkabılarına hayır diyebilecek bir erkek yoktur herhalde, bu tarz yaratıcı ürünlere karşı konulmaz gibi geliyor bana. Sanırım babam eski bir subay olduğundan bana hep sempatik gelmiş olan bu desenlerin akibeti de artık görmekten fenalık geçirdiğim kurukafa sembolüne dönmez inşallah, tek dileğim bu.




Müzikal devinimler




Uyumsuz düetler: Düet uyum işidir, bunu bilmeyen yoktur herhalde.




Nilüfer'in 13 Düet albümü ise tam bir proje! Model ne yapmış acaba diye bir göz atarken dinlediğim Şov Yapma'nın hangi amaca hizmet ettiğini anlayamadım. Başıma Gelenler şarkısına bayıldığım için Gece'yle yapılan düeti de dinledim ama Nilüfer'in sesi rock alt yapılarına o kadar uyumsuz ki benim tahammül sınırlarımı zorladı açıkçası. Serinin ilk albümünün geçen senenin en çok satan albümlerinden olmasını aklım almıyor.


Sakin şarkılar: Burcu Güneş bir süredir kendine yakışan tarzı bulmanın verdiği rahatlıkla şarkılarını arka arkaya paylaşıyor.




Geçen sezonun tadı ayrı olan şarkılarından Oflaya oflaya'dan sonra şimdi de Gül kokusu. Albümde Eflatun'la düetlediği Bir Lokma Sevda'yı da dikkate almak lazım. Sakin bir yol arkadaşı gibi ortamınıza eşlik eden şarkılar bunlar.




Geleceğimi düşün anne!




New York metrolarına devletin koyduğu bu ilanlar şu sıralar şehri meşgul ediyor. Genç anne babaların çocuklarına karşı daha sorumlu olması için planlanan kampanyada çocukların ebeveynlerine "geleceğim hakkında ne düşünüyorsun, benim için para biriktiriyor musun" gibi gerçeklerle yüzleştirici sorular yayınlanıyor. Kampanya ilk bakışta can acıtıcı gibi gelse de erken yaşta yapılan doğumların sayısındaki azalama en büyük hedef.




Çocuklarına bir gelecek hazırlamadan onları dünyaya getiren aileler için uyarıcı önlem olarak fena fikir değil aslında. Çocuk denilebilecek yaşta doğurunca, çocuğunu mu büyütsün, kendini mi?

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR