14 Şubat'ı atlattık, umarım sizinki de kazasız belasız geçmiştir. Bende herhangi bir hasar olmadı ama kısa süreli dışarıda dolanma hikayelerime şahit olduğum birçok çift kavgası eklemiş oldum. Ellerinde çiçeklerle sevgilisine söylenen mi istersiniz, "Al bunu kendin giy zevksiz şey" diye bağırdıktan sonra hediyeleri yere atıp taksiye binenler mi, hepsi vardı doğrusu.




Kadınların bazıları içince sapıtıyor galiba diye genelleme yapmak istemiyorum, çünkü tanıdığım birçok kadının sarhoş olma eşiği benden yüksek. Durum böyle olunca bu mutlu günde kadınları rahatsız eden, tam tatmin etmeyen şeylerin olduğunu düşünmek o kadar da zor değil. Resmi açıklama yapılsa 14 şubat'ta çıkan kavgaların yarısının gelen hediyeyi beğenmemekten olduğu ortaya çıkar. Tüketim toplumunun gidişatı çok şükür hediye almayı unutturmamak için elinden geleni yapıyor. Kadınları için çalışan ajanlar oldu artık firmalar. O kadar çok ilan veriliyor ki, birinden kaçsanız diğerine yakalanırsınız, bu yüzden "unuttum" gibi bir lüksünüz yok. Anca sevgilinizin kafasındaki hediyeyi bulamazsanız o biraz kötü işte. Konuyla ilgili olarak kadınların ilk önce 14 Şubat konusunu erkeklerin bu kadar ciddiye almadıklarını, sırf onlar laf etmesinler diye ağız kapamalık bir hediye aldıklarını öğrenmeleri lazım. Evet almışken işe yarar bir şey satın almaları hepimizin isteği ama erkeklerin çoğuna bu kadar hassas olmaları için gerekli çipi takmamışlar, konuya bu açıdan bakarsanız rahatlarsınız.




Giderli kraliçe




Demet Akalın'ın yeni klibi konser görüntülerinden oluşturularak Giderli Şarkılar'a çekilmiş. Evet ortadaki fikri iki sene önce Beyonce Billboard ödüllerinin açılışında kullanmıştı ama sorun o değil. Sonuç olarak Demet Akalın'a daha yaratıcı bir fikir sunuldu da o mu istemedi, hiç sanmıyorum. Türkiye'deki sahne tasarımlarını biliyoruz işte. Önemli olan burada Demet'in provalar yapıp sahne şovuna hazırlanması. Çok da keyifli olmuş, o konserde olup canlı izlemek lazımmış. Daha açılışta kendini "Giderli Kraliçe" olarak tanıtması da gözümden kaçmadı.




Şehirdeki alternatif filmler




If film festival dönemi geldi mi yine birbirinden alternatif filmler içinde seçme yarışı başlıyor. Ben ilk olarak James Franco'nun Leather Bar'ına atladım tabii. Festivalin açılış filmi olarak seçilen Holly Motors ve Yüzüklerin Efendisi'nin Frodo'su Elijah Wood'un hobbtlikten katilliğe yükselişine şahit olacağımız Maniac da ilgimi çekenler arasında. Biraz belgesel tadını alalım derseniz de James Dean'in hayatından bir kesit sunan Joshua Tree 1951 ve Woody Allen'ın hayatını anlatan A Documentry iyi seçimler olabilir.




Sevgili hediyeler




Sevgililer gününde bana özel yapılan bir süpriz olmadı ama allahtan müzik dünyası için birçok hediye hazırlanmıştı.

Hediyelerin en büyüğü mini bir Tarkan konseri oldu tabi. Tarkan o müthiş sesiyle bize birkaç şarkı söyleyip 14 Şubat gecesinin mahmurluğunu bir anda elimizden aldı, ne de güzel oldu. Doyumsuzluk insanın doğasında var, buna da şükür demektense ondan yeni süprizleri bekliyor olacağız tabii. Mustafa Sandal'ın "İki Tas Çorba" adlı şarkısınının birkaç farklı versiyonunu piyasaya sürmesi de hoş hareketti. Mustafa'da yeni nesile geçmeyi bekleyen ne şarkılar var, hep böyle devam ete keşke. Benim için son süpriz de önceki gün yazımda belirttiğim yeni Gülşen şarkısını mail kutumda bulmuş olmam. 14 Şubat'ın müzik dolu geçmesini neye yormak lazım acaba?

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR