Geçen gün İngiliz basınında başarılı çift sophie Dahl ve Jamie Cullum'un fotoğrafını görünce nasıl yürüyor bu ilişki diye düşündüm. İtiraf edeyim. 1.63'lük Jamie Cullum'a inat 1.80'lik Sophie Dahl'ın boyu biraz acımasız duruyordu. Tamam çok uzun süre Nicole Kidman ve Tom Cruise'u da aynı vaziyette izlemiştik ama onların ilişkisi üzerine söylenen bir sürü dedikodu var sonuçta. Bir de Jamie Cullum piyanist naifliğinde, hem kısa boylu hem de fit olunca ortaya enteresan bir görüntü çıkıyor olabilir. Çiftlerin iyi anlaşmaları için birbirlerine yakışmaları birinci şartımız değil tabii ki. Ama ilişkinin bazı mekaniklerinin yürümesi için kamuoyunun dediklerine de önem vermek lazım. Şu anda biz ünlü kişilerin arkasından konuşuyor gibi olduk ama bizim kamuoyumuz da arkadaşlarımız. Kısa boylu bir erkeğin uzun boylu sevdasına ilk önce arkadaşları izin vermez. Adamla sürekli dalga geçileceği için erkeklik içgüdüsüyle bir süre sonra zaten pes edecektir. Hadi onu geçtik diyelim, kız tarafının arkadaşları "Annesi gibi duruyorsun" demeye başladıktan sonra hangi kadın durur ki? Çevremizde müthiş boy farklı ilişkilerin olmama sebebi belki de bu, aşktan değil de dedikodudan sıkılmak...




Paha biçilmez İstanbul




İstanbul'da sürekli vakit geçirdiğimiz yerleri aslında ne kadar tanıyoruz ki diye düşünürken MasterCard'ın ne zamandır konuşulan "Paha Biçilemez" kampanyasının Karaköy Turu ayağına katılıp aldım boyumun ölçüsünü. Karaköy'de yemek yemediğim, partilemediğim yer, gezmediğim sergi kalmamıştır ki diye düşünüyordum ama sonuç öyle olmadı. Arka sokaklarını deştikçe binalardan tarih fışkırdığını hep bu gezi sayesinde öğrendim. Gündüz vakti sürekli bir yerlere yetişmek üzere hızlı hızlı geçtiğim sokaklarda başımı kaldırsam binanın tepesine inşa edilmiş kiliseyi görebileceğim normal olarak aklıma gelmezdi. En basitinden sürekli gittiğim Gradiva Hotel'in hemen yukarısında sürekli gördüğüm, oturduğum merdivenlerin 1800'lü yıllarda yaptırılan ve romanlara konu olmuş Kamondo Merdivenleri olduğunu öğrenmek beni genişletti. MasterCard bu turları çok yakında internet sitesi aracılığıyla tanıtmaya başlayacak. Bununla da kalmayıp yurt dışındaki birçok ülkede kartınızı kullanarak kulüp girişleri ya da restoran indirimleri alabilecekmişsiniz. Her ülkede en hip yerlerle anlaşmaları olduğunu düşünürsek, bulunmaz fırsat gibi geldi bana.




Bambaşka bir Justin




Ne zamandır Justin Bieber haberlerinden başka bir duyum alamazken (bknz yandaki haber) bu sefer Timberlake cephesinden bir bomba gelince nasıl mutlu oldum anlatamam. Justin'in Jay-Z ile birlikte yaptığı yeni hiti Suit & Tie'ı ilk dinlediğinde vurulan kitledenim ben de. 31 ülkenin iTunes listesine bir numaradan giren şarkının bizde sevilmesi biraz zaman alacak tabii ki. Justin'in seksi vokaliyle Jay-Z'nin sıradışı müziği birleşince ortaya müthiş bir iş çıkmış, atlamayın.





İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR