Tam açıklaması bu aslında, Okan Çabalar'a hasta oldum. 'Eyvah Eyvah'ın ilk bölümünde fark ettiğimiz genç oyuncu ilk olarak 'Yalan' Dünya döneminde girdi kanıma. O ne zaman ekrana çıksa evden kahkahalar yükseliyordu. Sonrasında yaptığı dizileri pek takip edemedim ama 'Yalan Dünya'nın tekrarlarında onu izlemekten bir türlü bıkmadım.




Sonunda Uniq'teki BKM Mutfak'ta stand up şovunu izleyip gerçek bir deli olduğuna karar verdim. Yaklaşık 1.5 saat süren şov boyunca Okan Çabalar'ın hayatını dinliyorsunuz ama gülmeye hiç arar vermiyorsunuz. Jim Carey boyutundaki taklitleri mi desem, kendisini anlatırken seçtiği sıfatlar mı desem, şovunu anlatmak üzere pek kelime bulamıyorum. Uzun süredir stand up sahnelerine gelmiş en önemli isim diyebilirim sadece. 26 Ocak'ta şovunun tekrarı var, kendinizi Okan Çabalar'ın kara komedi girdabına bırakmanız gerekiyor.




Kadınlar, Gupse'yi yalnız bıraktı




GUPSE Özay hafta sonu HT Magazin'de yayınlanan röportajında "Erkeklerle aynı işi yapıyoruz ama yarı ücrete çalışıyoruz" dedi. Hiç de haksız sayılmaz. Ardından röportajı konu eden Mustafa Doğan'ın yazısından öğreniyorum ki 'Paramparça' dizisinden Erkan Petekkaya 150 bin TL alıyorken, Nurgül Yeşilçay 80 bin TL alıyormuş. Konuyla ilgili tek örnek bu değil şüphesiz.



Daha yeni Altın Küre ödül töreninde bu ayrımcılığa karşı çıkıldı. Türkiye'de konuya parmak basan bir Gupse olmuşken olay alevlenir, kendine yandaş bulur diye düşünüyoruz öyle değil mi? Hayır, tam tersine bizim hanım oyuncularda tam tersi bir sessizlik söz konusu. Elimizdeki paradan da olmayalım diye herhalde olaya pek bulaşmama niyetindeler. Bir daha ünlü kısmına sosyal konulara bulaşmıyor tepki vermiyor diye kızmamaya karar verdim. Baksanıza kendilerini ilgilendiren konularda bile sus puslar.




Eskiden herkes Meryem'di




KİM ne derse desin Meryem Uzerli'nin çevresine ve yazılanlara hiç aldırış etmeden yaşamaya devam etmesine bayılıyorum. Hafta sonu yine manşetlerdeydi güzel oyuncu. Evlenme kararı aldığı iddia edilen Mısırlı oyuncu Bassel Alzaro'dan ayrılmış, şimdi de Alman yönetmen Lüey Nohut'a kaptırmış gönlünü.




"Tükendim" diyor dizi bırakıyor, "Sıkıldım" diyor flörte son veriyor. Hiçbir şeyi de gizli gizli yapmıyor, hayatının bir parçası olduğunu bildiği için örtmüyor üstünü. Aradığını bulana kadar da böyle yaşamaya devam edecek sanırım. Hay yaşa Meryem, aman sakın hız kesme!




Gördün mü?




*"Eyvah" dedim, Kıvanç Tatlıtuğ yeni filmine bir babayı canlandırıyormuş ya şimdi eşi Başak'la beraber nerede görülürlerse ilk olarak "Çocuk düşünüyor musunuz" diye sorulacak. Zaten soruluyordur da şimdi hiç nefes aldırmazlar.




*"Sıla zırt pırt saçını değiştiriyor bu işte bir iş var" diyen bütün hanımlar haklı çıktı; Sıla ve Ahmet Kural çifti ayrıldı. Günümüzde uzun sayılabilecek bir süre çıktıkları için laf etmeye gerek yok. Sıla'nın saç denemelerinden vazgeçecek olması harika.





İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR