Geçen hafta Tarkan'ın yeni albümü hakkında yazdıklarımın ardından Ozan Çolakoğlu Twitter hesabından "Tarkan'ın albümünde ‘Yakar Geçerim' yok. Hiç olmadı. Tamamı yeni şarkılardan oluşuyor, albümün adı da belli. Ve albüm bitti" yazdı. Normal olarak üstüme alındım çünkü ‘Yakar Geçerim'in Tarkan'ın yeni albümünde yer aldığı benim yazımdaki bir iddiaydı. Tabii ki kendi kendime uydurmadım bunu, albümle bir şekilde ilişkisi olanların söyledikleri bir şeydi. Ozan'ın bu açıklamasına anlam veremeyip bana attıkları mesajlarda ‘Yakar Geçerim'in 2017 versiyonu dinlediklerini söyleyenlerin sayısında da bariz bir artış oldu. 2012'de İskender Paydaş ile başlanan bir albüm 2017'de Ozan Çolakoğlu ile tamamlanıyor sonuçta. Son anda yaşanan değişiklikleri "Zaten hiç olmamıştı" tadında ortaya sürmenin amacını çözemedim. 2010 yılında ‘Adımı Kalbine Yaz' şarkılarını dinleyip köşemde yazdıktan sonra albümün çıkışı iki ay ertelenmiş ve şarkıların çoğu değişmişti. Bu duruma alışığım, o yüzden albüm çıkana kadar yeni bir hamleyle ‘Yakar Geçerim'in listeye yeniden dahil olması imkân dahilinde. Duyduğum kadarıyla Tarkan cephesi ‘Yakar Geçerim' konusunda ikiye ayrılmış, "Ajda Hanım'a ayıp olur, ikinizi kıyaslarlar" diyenler ve "Daha güzel oldu mutlaka albüme koymalısın" diyenler... Kimin kazanacağını merak ediyorum doğrusu. Tek bildiğim efsane şarkıyı bir de Tarkan'dan dinlersek mutluluk katsayımız göklere varacaktır.




15 ŞARKI 13'E İNDİ




Ozan aynı mesajda albümün tamamen bittiğini söylemişti ama yine öğreniyorum ki Tarkan henüz albümü mastering'e göndermemiş bile. Hâlâ üzerinde küçük oynamalar yapıyormuş. Bu durum bizi daha çok meraklandırsa da işleyiş gayet normal. Tarkan albümü sonuçta, üç ayda kaydedilip piyasaya çıkarılacak hali yok. Ve evet albüme aranan isim bulunmuş ama Tarkan çevresine "Daha iyi bir şey bulursam değiştirebilirim" mesajı veriyormuş. Son karar olarak 15 şarkıdan 13 şarkıya inmiş albüm. Duyumlar Model grubunun beyin takımından Can Temiz'in de albüme şarkı verdiği yönünde. Bir haftada bu kadar değişim olduğuna göre beklenen albüm çıkana kadar daha ne gibi değişiklikler olacak kim bilir?




Sahipsiz köpekler, ruhsuz insanlar




Bodrum'daydım hafta sonu. Genelde oteller ya da kumsallar harici çok dolaşmadığım için fark etmemiştim ama Bodrum'un merkezi tam bir petshop kıvamına gelmiş. Sokaklar cins cins köpeklere yaşam alanı olmuş. Gökten inmediler tabii, şımarık çocuklara karne hediyesi olarak alınıp daha sonra bakımı zor gelince sokağa bırakılan köpekler bunlar. Birilerinin yaz eğlencesi oluyorlar işte. İnsanoğlunu bu konuda nasıl eğitebiliriz, inanın hiçbir fikrim yok. Kötülük, vurdumduymazlık insanın kanına sızdıysa geri dönüş yok sonuçta. Köpeğini sokağa bırakan birini çevremde barındırmam herhalde. Bu mantıkta bir insanla yaşamak mümkün değil. İyiliği aşılayamayız belki ama kötülüğü ayıplayabiliriz.




Olan Biten




-SHOW TV'nin heyecan fırtınası ‘İçerde', Minik Kalplerle El Ele Derneği (MİKA-DER) için bir kampanya başlatmıştı. MİKA-DER'in Tekirdağ'da kuracağı Minik Kalpler İçerde Spor ve Rehabilitasyon Merkezi için destek arayan dizi ekibi, Omo ile de işbirliği içinde. Instagram ve Twitter'da #anıbiriktir etiketiyle paylaşılan her fotoğraf proje için bağışa dönüştürüyor. Haberiniz olsun kampanya 14 Mayıs'a kadar uzatıldı.




-Ünlülerin kitap yazma aşkı bitmiyor. Sadece ülkemizdekiler değil, uluslararası yıldızlar da artık kitap dünyasında. Hayatının bilinmezlerini kitabında toplayan Zayn Malik'in ardından raflara yeni giren isim Jessica Alba. Toksinlerden arınmış bir hayatı anlattığı kitabının ismi ise ‘Dürüst Yaşam'.




-Havalar ısındığına göre festival dönemine başlayabiliriz. Bu cumartesi Küçükçiftlik Park'ta Unkle'ın başı çektiği Parkfest var. Koop projesinin yarısını oluşturan Oscar Simonsson'ın yeni adımı Koop Oscar Orchestra ve alternatif Türk grubu Jakuzi'nin yer aldığı festivalde farklı tasarımcıların dükkânlarının açılacağı pazar bölümü de olacak.

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR