Cumartesi günü yolda bulduğumuz golden retriever cinsi köpek hakkında yazmıştım. Korkarım sokağa atılan bir köpek daha buldum ama ben yine de iyi niyeti bozmayıp belki sahibi vardır umuduyla bekliyorum. Köpeğe yuvasını açmak için arayıp soran çok oldu. Hatta onlardan biri Ajda Pekkan'dı. Köpeğin haline çok üzülmüş, pazar günü beni aradı. Hem köpeği soruyor, hem de atılmasına tepki gösteriyor! Onun hayvan sevgisini iyi bildiğimden dertleştik bir süre. Kendinin vokalistliğini yaptığım dönemde az taşımamıştım güzel kedilerini. Neyse biz kendi aramızda kedi köpek bakmayı çocuk oyunu zanneden, sonra bakamadığı için yavrucakları sokağa terk edenler hakkında konuşmamıza devam ettik. Sokak köpeklerinin yuvalandırması için uğraşıyor ama alanların da bir şeyi bahane edip köpeği geri yollamasına sinir oluyormuş. Hatta Ajda Hanım bu ara yeni albüm çalışmaları için stüdyoya koşarken bir yandan da baktığı sokak köpeğinin yavrularıyla uğraşıyormuş. "Köpek bile Ajda Pekkan'a güvenip 12 tane doğuruyor Oben, herkes tepemde" diye öyle tatlı dert yandı ki ne diyeceğimi bilemedim. Ajda Pekkan olmak kolay değil diye bir laf vardır tabi ama onun hayvanlar dünyası için de geçerli olabileceğini hiç düşünmemiştim.




Stil Sezen




Sezen Aksu şarkıları deyince say say bitiremeyiz herhalde, aklımıza geldikçe gelir. Ama Sezen Aksu klipleri denince aynı tepkiyi gösteremiyoruz mesela. Şarkıları için aylarca uğraşan Sezen Aksu nedense kliplerine, kıyafetlerine aynı özeni göstermez. Geriye baktığımda ‘Onu Alma Beni Al'I hatırlarım ki Umur Turagay çekmişti. Sonraki dönemde Yannick Saillet'in elinden çıkma ‘Tutuklu' iz bırakıcıydı. Yani zaten şarkı o kadar iyiydi ki klibi bizi aldı götürdü. Son dönemden de Sinan Tuncay imzalı ‘Vay' çok ama çok iyi kliplerden oldu. Yeni albümün bence en iyi şarkısı İhanetten ‘Geri Kalan'ın video görüntüleri düşmeye başlayınca bu sefer de hem styling hem de yönetimsel olarak bizi heyecanlandıran bir çalışmayla karşı karşıya kaldığımızı anlıyoruz. Daha önce ‘Eskidendi' şarkısına şiirsel bir tatta klip çeken Gökhan Atılmış'ın elinden çıkacak klibi merakla bekliyorum.




Leman Kültür yeniden




Beyoğlu'ndaki ilk Leman Kültür'de Cem Yılmaz'ı sahnede izleyenlerden biri olarak kendimi şanslı hissetmişimdir hep. O günlerden bu güne tam 20 sene geçmiş ama Leman Kültür hâlâ ayakta. Bunu LMK Restoran grubunun 30 yaşındaki başkanı Kemal Şentürk'ün genç enerjisine bağlamak mümkün tabii. Son şubesini Beşiktaş'ta BKM'nin karşı sokağına açan Leman Kültür, efsanevi karakterlerini mönüde de kullanmış. Bayırgülü salata, Bezgin Bekir köftesi, anti-depreşen tatlısı gibi isimleri görünce bile mutlu oluyor insan.




Olan biten




Dünyaca ünlü İspanyol tenor Jose Carreras sahnelere veda etmek için bir turneye çıktı. Biraz buruk bir veda olacak tabii ama ne şanslıyız ki turnenin bir ayağı da Türkiye'de yapılıyor. 3 Tenors'ın efsanevi ismi Carreras, ‘Final World Tour' kapsamında 25 Mart Cumartesi günü Ülker Sports Arena'da müzikseverlerle buluşacak. Carreras'a sahnede soprano Simge Büyükedes eşlik edecek, İstanbul Senfoni Orkestrası'nın şefliğini Roberto Molinelli üstlenecek.

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR