Tarkan'ın 'Adımı Kalbine Yaz' albümünü herkesten önce dinleyip yorumlarımı köşeme yazdıktan sonra albüm iki kez çöpe atılıp yeniden kurgulanmıştı. Ben de yalancı çoban misali hiç yayınlanmayacak şarkıları yazmış oldum bu süreçte. Bu yüzden Tarkan'ın yeni albümü hakkında haber verirken bir duraksıyor insan. Fakat mutlu sona yaklaşıyor olmalıyız ki Tarkan yeni albümünün kapak fotoğraflarını çektirmiş. Bu demektir ki artık fazla uzatmadan albümünü paylaşacak. Sonuçta bir Tarkan albümü kolay oluşmuyor, o kısmını anlıyoruz ama Tarkan hasreti de başka kimseyi beklemeye benzemiyor. Haberi bana ileten arkadaşıma heyecanla "Kime çektirdi" diye sordum ama cevap pek tatmin edici olmadı: "Kendi fotoğrafçısına!" Olayı öğrenince araştırayım dedim ama fotoğrafçının adını bilen yok hakikaten, ‘Tarkan'ın fotoğrafçısı' olarak geçen gizemli biri. Tarkan'ın baskın tarafı burada da karşımıza çıktı.




Oscar'lık hata




Oscar'ın verildiği sabah bir uyandım ki sosyal medya akademiye yürümeye başlamış. En iyi film dalında ‘La La Land'in adı açıklandığı halde ödülün aslen ‘Moonlight'a verilmesi skandalı yüzünden adam asmaca çoktan başlamıştı. Böyle bir törenin benzerini bir kez olsun izleyebilmiş gibi eleştiriler eleştiriler... Her sene izlemek için ağzı açık ekran karşısına oturanlar için iyi koz oldu doğrusu. Bu zamana kadar 88 kere hatasız yapılan tören, 89'uncuda böyle bir nazara uğradı. Şimdi eminim bizdeki derme çatma törenlerin sahipleri de durup durup bu konuyu hatırlayacak. Koskoca Akademi bir anlık yanılgının kurbanı oldu görüyor musun?




Ay ışığı parladı




Aslında 1998'de ‘Titanic' gibi piyasa bir filmin en iyi film ödülünü alması ve 2006'da da ‘Brokeback Mountain' gibi bir filmin aynı ödülü alamaması üzerine Akademi Ödülleri'nde en iyi film dalının benim için önemi kalmadı. Politik değerler, bilmediğimiz karanlık noktalar derken bu sene ödül ‘Moonlight'a gitti. Teknik, sinematografi söz konusu ise ‘La La Land', duygu yönünden bakılınca ‘Lion' almalıydı diye düşünenlerdenim. Ama benzerini çok fazla izlediğim ‘Moonlight' en iyi film olmamalıydı bence. Bütün ödül dallarında adayları tek tek sıralayanların yanında ben de fikrimi belirteyim dedim, asmaca yok!




Haftalık olan biten




*Pınar Altuğ ve mini etekleri artık ayrılmaz ikili oldu. Değişen devire rağmen hâlâ mini eteği bırakmamış olmasına bayılıyorum doğrusu. Daha uzun yıllar "Pınar Altuğ mini eteğiyle zor anlar yaşadı" haberleri yapılır umarım. Yaşa Pınar!




*Amerikalıların abartma huyunu aldığımız da iyi oldu. Hafta sonu HT Magazin'de okuduğum, Kasap Nusret'in oyun aplikasyonlarıyla ilgili habere şaşırmamak lazımdı belki de. Emojiler, caps'ler darken şimdi de et tuzlama oyunu, pes.




*Film Festivali bünyesinde yapılan Gökkuşağı Partisi, renkli katılımcıların farkıyla aşırı eğlenceli geçti. Buradan anlıyorum ki İstanbul'daki her partiye gökkuşağı takviyesi lazım. Başka türlü insanların eğleneceği yok.

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR