Kahve festivalinin ardından herkes kafeine doydu. Dört gün boyunca katılımcılar kahve çeşitlerine, demleme tekniklerine boğulurken her marka kendi tanıtımını yaptı. Bu sene şaşırdığım olay Türk kahvesinin bir hayli öne çıkması oldu. Kapsül Türk kahvesi makinelerinin hiçbiri başarılı kahve yapamazken firmaların makinelerini öne çıkarmaları dikkatimi çekti doğrusu. Dünyanın kahve devleri bile Türk kahvesi tanıtıyor ve komik duruyorlardı doğrusu. Küçükçiftlik Park'taki sahnenin içine kurulan workshop alanlarında ise dünyanın çeşitli yerlerinden gelen baristalar kahvenin inceliklerini anlattı. Hatta benim en fazla keyif aldığım konuşmalardan birini gezi dünyasının İlber Ortaylı'sı Saffet Emre Tonguç yaptı. Kahvenin tarihteki yeri adına dinlediğim en kıymetli bilgileri aldığım konuşmayı Krups adına yapan Saffet Emre, yine çok eğlenceliydi. Arçelik için kahve sohbetler yapan blogger Billur Saatçi ve nitelikli Türk kahvesi prensiplerini anlatan Turgay Yıldızlı'nın başı çok kalabalıktı. Bodrum markası Sail Loft Bar konser alanındaki kalabalığı doyururken VIP alana kurulan 5 Cocktails & More özellikle hava kararınca yarattığı Boiler Room kafasıyla davetlileri bir hayli eğlendirdi. Küçükçiftlik Park'ta çok anımız oldu ama kahve festivalinin tadının 40 sene hatırı olacağı kesin.




Moda haftasına hazır mısınız?




Önceki hafta Soho'da Mercedes-Benz Fashion Week koordinatörü Banu Bölen'in konuşmacı olarak katıldığı bir panel aracılığıyla merak katsayımızın arttığı moda haftası, bugün başlıyor. Gül Ağış'ın markası Lug Von Siga'nın Pera Palas'taki defilesi ile açılacak olan organizasyonun ilk gününde Arzu Kaprol'ün dijital defilesi de merak edilesi. Kahve festivalinde rastlayıp heyecanlarını gözlerinden okuduğum Deniz ve Begüm Berdan'ın markası DB Berdan'ın neler karıştıklarını çok merak ediyorum doğrusu. Perşembe günü aynı zamanda genç tasarımcı Kadir Kılıç'ın markası Miin'in ilk defilesi de var. Anlayacağınız nasıl geçtiğini anlamayacağımız bir haftayla daha karşı karşıyayız.




Olan biten




*Süper model Gigi Hadid'in gardırobu İstanbul'a geldi. Modelin Tommy Hilfiger adına yaptığı tasarımların Soho House'daki tanıtım davetinde gardırop mizanseni başarılıydı. Gigi'nin tasarladığı kıyafetler kadınların markajında kaldı tabii ki.




*Hiç alakam olmadığı için atlamış olabilirim belki ama TSM sanatçısı Umut Akyürek yerli Angelina Jolie olarak adlandırılıyormuş meğer. Estetik öncesi fotoğraflarının piyasaya düşmesi iyi olmuş. Zannediliyor ki estetik sadece modelleri yeniden yaratıyor. Bakınız ağır TSM'ciler bile bu yola baş koymuş artık.




*Alp Kırşan'ın gözü bu ara oğlu Efe'den başkasını görmüyor. Instagram paylaşımlarına bayıldığım ikilinin arasındaki baba-oğul ilişkisi gıpta edilir cinsten. Dockers'ın 30'uncu yıl kutlama partisinde sunuculuk yaparken yakaladığım Alp'in Efe ile gezmeye başlayacağı günleri bekliyorum.

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR