"ERKEKLER estetik yaptırmasın" başlıklı bir mail geldi posta kutuma. Kadınların çoğu biyoniklikte sınır tanımayan yüzleriyle ortada dolaşırken biz erkeklere aynı hareketler fazla bulunuyor demek ki diyerek okumaya başladım. Araştırma kuruluşu BAREM'in elde ettiği sonuçlara göre en fazla kabul gören güzelleşme operasyonu kadınlar için saç boyama (evet biraz hafif kaldı) ve erkekler için de saç ekimi. Saç ekiminin saç boyama kadar hafife alınması, durumu normalleştirmek adına sevindirici. Fakat estetik denince, saç ekimi dışında erkeklere hiçbir müdahalenin reva görülmemesi işin enteresan kısmı. Mesela bu araştırmaya göre erkeklerin saç boyaması neredeyse korkunç bir hareket olarak kabul ediliyor. E yani çok şaşırtıcı değil, erkekler boya günlerini kadınlar kadar sıkı takip edemedikleri için genelde saçlarını boyadıkları fena halde belli oluyor. Beyazları kapatan doğal müdahaleler neyse de saç boyası birkaç yıkama sonrası akınca çok fena duruyor. Botoks konusuna gelince erkekleri koruyanların oranı % 18. Kabul etmek gerekir ki botokslu erkek botokslu kadına göre daha tuhaf duruyor. Bu araştırmada beni en çok şaşırtan bölüm yağ aldırmanın bile erkekler için uygun olmadığının oylanması oldu. Botokslu erkekler konusuna katılabilirim ama diğer müdahaleler için sadece kadınları hoş görmek biraz seksist bir bakış açısı gibi geldi bana. Tamam, erkekler yaş alma konusunda kadınlara göre daha rahat ama vur deyince de öldürmesek hani.




Ünlüler de eğlenir!




YAZ mevsimine girince hafta sonu kaçamakları da başladı tabii. Bu sefer bir uçak dolusu ünlüyle Bodrum'a uçtuk. Hani üşenmeyip en önden arkaya kadar bütün yolcularla selfie yapsam acayip havalı olurdum sosyal medya âlemlerinde. Hepsinin altına da "En yakın arkadaşlarım" ya da "En sevdiklerim" gibi klişe ötesi açıklamalar yazarak aylarımı geçirebilirdim. Davet Elle Dergisi'nin olunca konuklar da en az dergi kadar havalıydı, bu yüzden yanlarına ilişmedim. Yaz mevsimini başlatmak için Bodrum Sirene'de toplanan dergi davetlileri öğlen plajda, akşamüstü havuz kenarında, akşam mekânda partileme derken yaza güzel bir başlangıç yapmış oldu. Tabii bu kadar ünlü oyuncu, model ve fotoğrafçının bir arada olması oteldeki diğer müşteriler için şok edici bir durum teşkil ediyordu ama neyse.




Farklı ve güçlü




TÜRKİYE'DE müzik adına, tasarım adına üretilenlerden daha çok aynı tatta olanlar alkışlanıyor. Bir klibin ya da moda şovunun çok konuşulması, onun Madonna'nın yaptığı aksiyonlara benzerliği ile ölçülüyor adeta. Taklit şeylere bayılıyoruz ne yapalım. Fakat romantik davranıp yeni şeyler üretmeye, yeni fikirler geliştirmeye de kafa yoranlar var çok şükür. İşte Deniz Berdan ve kızı Beg'in markası DB Berdan'ın işleri bu yönde. Geçen hafta Klein'da yeni projeleri DB Berdan Babes'i tanıttılar. Tasarladıkları kıyafetlerin gerçeküstü fotoğraf ve video çekimlerinden oluşan projenin ilk ayağı Derya Şensoy ile yapıldı. Genç fotoğrafçı Ece Gürlü'nün ortaya çıkardığı kareler cidden başarılı. Önümüzdeki sezon yine şaşırtıcı isimlerle devam edecek olan projenin yeni konseptini merak ettim.

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR