Ne zamandır merakla beklediğim ‘Kaptan Amerika: Kahramanların Savaşı' filmini izleyip bir de üstüne ‘Batman v Superman: Adaletin Şafağı'nı görünce süper kahramanlar dünyasında bile huzur kalmadığını gördüm. Demek ki dünyası karışan sadece biz değiliz, kurmaca dünyasında bile durumlar iyi gitmiyor. Çocukluğumda Louise Lane'i kötü adamların elinden kurtaran, insanların hayran olduğu bir Superman'im vardı doğrusu. Batman desen işinde gücünde, Superman'e değil de Penguen'di, Joker'di, kötü adamlara sarardı. Kimliğini ifşa edip hayatını Kaptan Amerika'yı durdurmaya adayan bir Iron Man'i ise ölsem hayal edemezdim. Ülkeler dağılıp terör hortlamışken Avengers'ın da içinde çatlaklar oluşması anormal değil tabii. Birbirlerine giren süper kahramanları gördükçe ortaya çıkıp, "Durun siz kardeşsiniz" diye bağırmak istedim. Nasıl dünyanın bu kadar karmaşık olmasını biz istemediysek, filmlerde huzur kalmamasını da biz istemedik. Fakat hemen hepsi "Her kahraman bir gün can sıkar" sözünü doğrularcasına hata yapmaya, birilerinin canını sıkmaya başladı. Yıllar sonra süper kahramanların da insani tepkiler verdiğini görmek şaşırtıcı tabii. Ama tüm bu gidişatta suçlu ne Superman ne de Kaptan Amerika. Kavga edilen, huzur kaçıran programların reyting birincisi olduğu bir dünyada süper kahramanların arasını da açacaksın ki ilgi çekebileceksin. Duygulara yer yok ki yeni dünyada.




DERDİN NE ADAMIM?




Filmde birbirine girmiş süper kahramanların savaşını biraz garipsesem de ‘Kaptan Amerika: Kahramanların Savaşı' uzun süredir izlediğim en iyi Marvel filmi oldu çıktı. Filmde iyi ve kötü birbirine girmiş durumda dedik ama doğru ya da yanlış diye bir ayrım yok. "Eski dostlar düşman olur mu canım" diye soranlara "Tabi ki olur" yanıtını veriyor. Dünyada "Gelmiş geçmiş en iyi çizgi roman uyarlaması" olarak lanse edilen film, gerçek anlamda sınırları zorluyor. Bir kere sinemaya gitmenizin şart olduğunu hissediyorsunuz zaten. Evdeki ekranınız ne kadar büyük olursa olsun oturup yayınlanmasını beklemek olmaz. Yeni karakterlerden Chadwick Boseman'ın canlandırdığı Kara Panter karakteri filme imzasını atıyor. Gelecekte tek başına bir macerası olsa kimse itiraz etmez. Genç oyuncu Tom Holland'ın Örümcek Adam yorumu ise unutulmaz bir tat bırakıyor ağızda. Fazla ciddileşen filmi bir anda yumuşatıyor. 13 süper kahramanın karıştığı hikâyede o kadar büyük bir kapışma izliyorsunuz ki 3D gözlükler fazla hareketin etkisiyle gözünüzü ağrıtıyor bir ara! Marvel'dan Allah razı olsun, bizi çekip çıkardı şu hayatın ağır yüklerinin arasından.




Olan biten




-Birkaç sezondur Karaköy'deki ana yerlerinde güzel eşyalar ile güzel insanları buluşturan Souq, 14-15 Mayıs hafta sonu için Bomonti'ye taşınıyor. Bomontiada'da kurulacak Souq'ta cumartesi Barış K, pazar ise Space Girls siz alışveriş yaparken fon müziği yapacak.




-20'NCİ İstanbul Tiyatro Festivali tam gaz ilerlerken fena halde merak ettiğim ‘Kıyamete Kadar Kapattım Kalbimi' oyununu izlemeye de az kaldı. Çarşamba ve perşembe Moda Sahnesi'nde gösterilecek olan oyunun başrol oyuncuları Defne Halman, Can Kulan ve Efecan Şenolsun.




-Eğlence tam gaz devam ederken edebiyat tutkunları için bu sene sekizinci İTEF (İstanbul Tanpınar Edebiyat Festivali) 8-15 Mayıs tarihleri arasında ‘Şehir ve Sesler' temasıyla düzenleniyor. Everest Yayınları'nın katkılarıyla gerçekleşen festival, yerli ve yabancı yazarları buluşturuyor.

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR