Güzellik merkezleri genelde kadınların hâkimiyetinde. Biz erkekler çok fazla hâkim değiliz bu konulara. Hâkim olanımız evinde anti-aging kremlerini sürüyor ama düzenli olarak cilt bakımına giden erkeğe pek rastlamıyorum. Fakat konunun ana karakteri saç olup, tamamen saç bakımı üzerine tedavi veren bir bakım merkezi olunca iş değişiyor tabii. Kadınlar için ciltleri ne kadar önemliyse biz erkekler için de saçları öyle. İlerleyen teknoloji saç ekimi diye bir mucizeyi hayatımıza kattı ama işi o kadar büyütmeden bakım ve tedavi ile saçları kurtarmak artık mümkün gibi gözüküyor. 100 yıllık bir geçmişi olan trikoloji bilimi, saç ve saç derisi ile ilgili sorunların teşhisinde ve çözümünde uygulanan bilimsel bir yöntem. 1900'lü yılların başında İngiltere'de doğan bu bilim dalını Türkiye'de uygulayan Trikolog Doktor Evrim Bayraktar ile ofisinde buluştum ve merak ettiğim soruları sıraladım. Kel kalmanın çaresi varsa bir trikolog bilmeyecek de kim bilecek? Evrim Hanım gayet umut verici bir ses tonuyla "Eğer bir erkek 30'undan sonra saçlarının %70'ini koruyorsa kel kalmıyor. Gelecek 10 yılda saçları biraz zayıflıyor ama kaybolmuyor" dedi. 30'undan sonra daha az saçı kalan kitlenin ise kel kalması yüksek olasılık ama saçları kaybetme süresini uzatmak trikolojik bakımlar sayesinde elinizde. Tüm görselliğimiz saçlarımıza bağlı olduğuna göre doktor elinden kendi sorunumuza ait çözümler elde etmek de en büyük yardımcımız. Tabii saçlarınız dökülmese bile uzun yıllar harika gözüksünler diye de bakım alabiliyorsunuz. Göz önünde olan sanatçılar yorulan saçlarına Akademi Saç Terapi Merkezi'nde bakım yaptırıyormuş. Saçınızın beş senelik ömrü varsa bunu kişiye özel tedaviler sayesinde 10 seneye çıkarmak mümkünmüş.




Saçlarım ne istiyor




Benim gibi birçok erkeğin büyük sorunu yağlanma! Saç kökü kendi yağı ile tıkanıp bakıma cevap vermeyen bir hale geliyormuş. Yağın tek sorumlusu da testosteron. Tabiİ bu hormonu sıfırlayamıyorsun ama saç kökündeki yoğunluğunu temizlemek mümkün. Saç kanalları açılınca saçınız için gerekli maddeler köklere daha rahat ulaşıyor. Deri sağlığı düzeldikçe otomatikman saçlar daha bakımlı hale geliyor. Akademi Saç Terapi merkezlerinde saça sürülen ürünleri masajla yediriyorlar ki bölgedeki kan dolaşımı artsın. Ardından ısı vererek cilt hazırlanıyor. Işın tedavisi derken cilt kıpkırmızı oluyor çünkü bütün kan dolaşımı o bölgede toplanıyor. bir hafta içinde saçınızın yoğunlundaki düzelmeyi ve yağ konusunun sizi daha fazla rahatsız etmediğini görmeye başlıyorsunuz. Uygulama yaklaşık yarım saat sürüyor. Saçınızdaki hasara ya da bütçenize göre haftalık uygulama günlerini seçebiliyorsunuz. Sık giderseniz saçların cevap vermesi hızlanıyormuş ama haftada bir bakım yaptırarak da daha geniş bir süreye yayılmış başarı elde etmek mümkün.




Janti Murat




Birkaç sezondur vaktini oyunculuk ve jürilik arasında geçiren Murat Boz'un yeni albümü ‘Janti', 8 Nisan'da piyasaya sürülüyormuş. Albümde yer alan şarkıların tanıtımlarını dinledim de, Ozan Çolakoğlu etkisi midir bilinmez, Murat daha önce benzemediği kadar Tarkan'a benzetmiş vokalini. Ya da aranjeler bir hayli Tarkanvari olduğu için bize yansıması bu oldu. Neyse ki bu sene Tarkan TSM albümü ile boy gösterdiği için pop ihtiyacımızı Murat Boz ile tamamlayabileceğiz, kimse için sorun yok bence!

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR