İrem Derici evlilik çağı güzellerini şarkılarıyla beslemeye ara verip Türk popunun en genç ve en iyi sesi olduğunu hatırlatmak için yaptığını tahmin ettiğim yeni albümünü çıkardı. Albümden alınan ilk şarkı ‘Dantel'i kendisinden daha havalı eşi Rıza Esendemir'e klipleten İrem, oyunu bu sefer hem sert hem de seksi bir şekilde oynuyor. Piyasaya çıkmadan birlikte oturup dinlediğimiz albümün akışında Erkin Arslan ile söylediği ‘Ölürüm O Bakışlarına' ve Serhat Tekin'in yazdığı ‘Suçu Bana Atma' fark edilir derecede güzel şarkılar. ‘Suçu Bana Atma'nın düzenlemesini yapan Ozan Çolakoğlu, aynı zamanda İrem ve Serhat ile yakın arkadaş olduğu için şarkının yapımında oldukça eğlenmişler. Sona saklanan ‘Bana Hiçbir Şey Olmaz' ise İrem'e göre bugüne kadar yapılan en iyi Sinan Akçıl şarkısı! İnsan İrem'in bu şarkıdaki vokalini dinleyince müzik dünyasının geleceğine umutla bakabiliyor.




Dünyayı merakta bırakan dizi




Efsane dizi ‘American Horror Story'nin yapımcılarından Ryan Murphy yeni bir işe imza attı: ‘American Crime Story'. Bu başlık altında ABD'nin önemli suç dosyalarını yeniden gündeme taşıyan yapımcının ilk sezon kurbanı ünlü sporcu O. J Simpson. Amerikan futbolunun efsanevi isminin eski karısını öldürme suçundan görülen davası yıllar boyunca basından ilgiyle takip edilmişti. Tarihte halk tarafından canlı olarak izlenen ilk dava olarak kabul edilen duruşmalar serisi bir hayli heyecanlıydı. FoxCrime'da yayınlanan dizide olaya şahit olan karakterlerin gözünden yaşananlar anlatılıyor. Çarşamba sabahı 08.15'te ABD ile aynı anda yayınlanan dizinin tekrarı 20.45'te.




Yaşasın bağımsız sinema




İstanbul'un gözümüze daha iyi görünmesine neden olan aktivitelerden !f İstanbul Bağımsız Filmler Festivali 18 Şubat itibarıyla başlıyor. Miguel Llanso'nun pop kültür ve bilimkurgu hayranlarını tavlayacağı ‘Kırıntılar' (Crumbs) ve Luca Guadagnino'nun ‘Sen Benimsin' (A Bigger Splash) filmlerini ilk kez izleme olanağı bulacağımız festivalin ağır toplarından biri de Gaspar Noé'nin Aşk 3D'si (Love 3D). İş Maximum Kart partnerliğinde düzenlenen festival zamanı Depo'da sanal gerçeklik sergisiyle de sanatseverlerle buluşacak. Ayrıca aralarında Film Fatales, Adam Curtis, Kazuo Hara, Nic Knowland'ın da olduğu pek çok konuk festivale özel söyleşiler için İstanbul'a gelirken 26 Şubat'ta Babylon'da yapılacak olan Gökkuşağı Partisi ise merakla beklenenler arasında.




Varuna Gezgin




Eskişehir'de ilk açıldığı seneden itibaren efsane olmaya başlayan samimi kafe konsepti Varuna Gezgin, İzmir'e uğradıktan sora İstanbul Tünel'e geldi. Rahat tavrın hâkim olduğu bir kafe olduğu için ilk Beyoğlu ziyaretimde kendisine uğradım. Geniş mekânı büyük bir malikânenin içi gibi döşeyip güzel bir yaşam alanı yaratan mekânın dekorasyonu, gezgin mekân sahipleri tarafından dünyanın dört bir yanından alınan objelerle tamamlanmış. Pazar sabahı gittiğimde güzel bir kalabalık eşliğinde kahvaltı etmek iyi geldi. Kalabalık mekânın tek tuvaletinin hizmet vermesi girişte bir kuyruk olmasına sebep oluyor ama buna bir çözüm bulurlar herhalde.

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR