Yeni yıla girerken manasız elektrik kesintisi de dahil olmak üzere her türlü heyecandan geçtik. Ve tavlama yarışmalarına da her türlü eşlik ettik. Bu yarışları bilirsiniz canım, Instagram like'ları ile başlayıp Facebook arkadaşlık talebi ile devam eden birçok saldırı tipi mevcut. Yılbaşı gecesinin sanal sarkma metodu da yeni yıl mesajlarından geçiyordu tabii. Millet birilerinden mesaj beklemekle kalmıyor, gelen mesajdan da tatmin olmuyordu. Konu hakkında konuşmaya başlayan o kadar çok kişiyle karşılaştım ki, sırf bu yılbaşı ayağına birçok yakınlaşma olduğuna eminim. Ama bizim gibi utangaç insanlara bu tip günler iyi geliyor. Fırsatlar iyi değerlendirilse bari.




Cool olmayan giremez




Geçtiğimiz cumartesi İstanbul'un en sevdiğim mekânlarından Ulus 29'a yeniden girince, birbirimizden uzak kalmanın ne kadar manasız olduğunu anladım. Bir kere ben görmeyeli atağa kalkan 29 Food Bar bağımsızlığını ilan edip, kendi kimliğini kazanmış. Eskinden 29'un kulüp bölümüne geçmeden şöyle bir uğranan mekânın artık direkt kendi müşterileri var. Sanki kapıya "Cool olmayan giremez" gibi bir ibare asılmış gibi içerideki oyuncusu, basketçisi, iş adamı, öğrencisi kendi halinde olaya çalışıp gelmiş gibiydi. Didem Özgen ve Mert Vidinli işbirliği ile kazanılan taze kan mekâna fazlasıyla yaramış. Gittiğim gece müzik yapan DJ XXXL'in çaldığı hip hop, NuFunk ve R&B şarkılar bizi o kadar tatmin etti ki kulüp tarafına geçmek istemedik. Bence en iyisi yemek olayını 29 Food Bar'da atlatıp, kuüp tarafına öyle geçmek.




Gelinlik sanatı




Yeni yılda okuduğum en pozitif haber düğüne 5 gün kala 3 yıldır birlikte olduğu sevgilisi tarafından terk edilen Shelby Swink'in, gelinliğini boyayarak yaptığı sanat haberiydi. Shelby hayallerinin yıkılmasına ağlamak yerine arkadaşlarını çağırıp gelinliğini boyamalarını teklif etmiş. İlk boya gelinliğe düştüğünde kendisini çok daha özgür hissettiğini düşünen gelin adayı, umarım kalpten kuruyordur bu cümleleri. Yoksa bir de kaçan damatla birlikte rengârenk bir hale dönüşen gelinliğe de ağlasın istemem.




Sanat arası yemek




Duvarlarında gerçek sanat eseri olan restoranlara bayılıyorum. Yemek yerken bir yandan da bu eserlerin ortama kattığı kimlikten yararlanıyorsunuz. Bu anlamda Le Petite Maison'un duvarları da bayağı anlamlı. Restorana ilk olarak 50 Years From Bedri Baykam's Press Book'untanıtımı için gitmiş çok sevmiştim. Zaten restoran duvarındaki Bedri Baykam tablolarına bakıp yemek yerken kendinizi daha keyifli hissettiğiniz kesin. Diğer eserler ise mekân sahibi ailenin kendi koleksiyonundanmış. Restorandaki Fransız lezzetleri dünyaca ünlü olduğu için mutfak konusuna girmeye gerek yok. Ama yeni açılan kış bahçesinde bir şeyler içmeye ekstra vakit ayırmanızı önerebilirim.




Modası geçmeyen trend




Çocukluğundan beri yeni kıyafetler kadar annesinin ve büyükannesinin, hatta onun annesinin kıyafetlerini giyen Çağla Pınar Tunçel, yedi yıldır medya ve iletişim alanına hizmet ettikten sonra vintage ve içeriği bir araya getiren bir proje fikrini geliştirdi. vintageinyou.com adında bir site açıp, hem online alışveriş imkanı sunup, hem de vintage tarzını daha iyi anlamanıza sebep olacak konular sunuyor. vintageinyou.com Türkiye'deki vintage ve ikinci el kıyafet kavramını baştan kurgulamak isteyen, bir içerik sitesi de aynı zamanda. Ziyaretçiler sitede moda, vintage kültürü ve sanat ile ilgili gelişmelerden haberdar olup, vintage modasını takip edebilecek, gece dışarı çıkarken ne giyecekleri üzerine fikir alabilecekler.







İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR