Ne uzun uzun yararlarını araştırdım, ne de yerine tüketmem gereken şeyleri hesaplama yoluna gittim, bu yaz kendime göre başarılı bir harekette bulunup et yemeyi bıraktım. Bugüne kadar devamında duyduğum cümleleri pek sıkıcı bulduğumdan "Vejetaryen oldum" demeyi istemiyorum aslında. Sadece bu kadar hayvansever biriyken nasıl çatır çatır etleri tükettiğime inanamıyordum, bu konuyu çözmek istedim. Hayvansever olarak anılıp, et tüketiyor olmak iki yüzlülük gibi geldi bana ve bıraktım. Hepsi birer hormon topu olan tavukları yemeği keseli bir yıla yakın olmuştu zaten. Yediğimiz şeyin tavuktan başka her şeye benzediği bir dünyada hâlâ bu konuda ısrarcı olmak manasız. Et konusundan uzaklaşmamda ise Sadık Hidayet'in ‘Vejetaryenliğin Yararları' isimli kitabı çok yararlı oldu. Zavallı hayvanların önümüzdeki tabağa t-bone steak olarak gelene kadar çektiklerini okuyup kendimle yüzleşince bir daha ağzıma sokamadım açıkçası. Bu benim kişisel fikirlerim konusuna girer, asıl meseleye geçmem gerekirse, eti bıraktıktan sonra vücudumun hafiflediğini hissediyor olmam. Bariz kilo veriyorsunuz ve karnınızdaki kütle ortadan kalkıyor. Ne kadar fazla yerseniz yiyin, "Karnım şişti" gibi bir cümleyi kurmuyorsunuz, çünkü o şişkinliğe sebebiyet veren en önemli noktanın et olduğunu fark ediyorsunuz. Sabahları dinç kalkıp, ağır yemeklerden sonra midenizde oluşan yanmadan uzaklaşıyorsunuz. Et yemeden doymuyorum diyenlerden biri olarak konunun tamamen abartı olduğunu da ekleyebilirim. Etsiz de her şey harika gidiyor. Ve inanın bana daha da iyi olacağına dair ipuçlarını daha ilk günden alıyorsunuz. "Midelerinizi hayvan mezarlığı yapmayın" diyen Ebi Talib'in üzerine başka bir şey denemez aslında.




Davetler, davetlerimiz




Moda gurusu Alexander Kokoskeriya G-Star'ın yeni sezonu için Zorlu AVM'de bir davet verdi. Mağazanın içi Emir Kaynak'ın çaldığı şarkılar ile şenlenirken davetliler hem yeni sezonu kesti, hem de derin muhabbete daldılar. Alexander'ın erkekler için seçtiği koleksiyon parçaları G-Star'larda sergileniyor.




Tween bu sezon Tamer Yılmaz ile işbirliği yapıp, fotoğraflarından oluşan bir albümü Koruncuk Vakfı yararına satışa çıkardı. Kadınlara takım elbisenin giydirildiği bu projede Serra Yılmaz, Gonca Vuslateri, Gül Gölge Saygı, Didem Soydan gibi hem başarılı hem güzek adınlar seçilmiş. Bu arada çalıştığı markaları bir adım öteye taşımayı iyi bilen Nilgün Bodur'un da Tween bünyesiyle verdiği ilk davet başarılı bir şekilde atlatılmış oldu.




Sony'nin yeni telefonu Xperia Z3 piyasaya çıkınca 5. Element konseptli bir lansman gecesi yapıldı. Sony'den Aysun Sabanlı'nın başlattığı gecede Z3'deki oyunları deneyen bir Pascal Nouma, Ekin Türkmen'i manken olarak kullanarak moda çekimi yapan Bennu Gerede'ye, filminden bir parçaya yönetmenlik yapan Mustafa Altıoklar'a rastlamak mümkündü.




Tavuk döner




Twitter'ı dert yanmak, içini rahatlatmak için kullanan kesimin rahatlamak için bazı konuları abarttığı bir gerçek. En son tavuk döner hikâyesindeki gibi mesela. Tivit kalıplarında bakarsak komik olarak adlandırılabilecek duygular, ciddiye alınınca ne hale geldi. Hadi ciddiye aldık diyelim de, kadınların her konuda eşitlik diye yaygara koparıp, olay hesap ödemeye geldiğinde hâlâ erkeklerden bir jest beklentisine giriyor olması da enteresan geliyor bana. Yemek ısmarlamak erkeğin görevidir klişesinden ne zaman yırtılacak bakalım.













İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR