Fiyatlar henüz tavan yapmamış, bunaltıcı sıcak çökmemiş, karmaşa başlamamışken tatil için Kıbrıs'a gittim. Kıbrıs çoğunlukla, kumar oynayanlar tarafından tercih edildiği için Kıbrıs'a gidenlere pek tatilci gözüyle bakılmıyor. Oysa ki Bafra bölgesi kumardan ziyade benim gibi deniz tatilcilerinin, kumsal sevenlerin ve dinlenmek isteyenlerin adresi.

Bafra, turizm bölgesi olarak planlanırken buradaki otellerin de konsept olması istenmişti. Bölgenin ilk oteli Kaya Artemis, Artemis Tapınağı olarak tasarlanmış. Keza benim kaldığım Nuh'un Gemisi, 15 bin ağaç içinde, 616 odalı, ferah bir gemi...

Bölge otellerine bu yaz Babil'in Asma Bahçeleri de eklenecekti ancak otelin sahibi Limak, planlamasında bir değişiklik yapmış. Kısa süre önce lüks bir turizm oteli olarak açtı kapısını. Keza bu yaz faaliyete geçecek olan Concorde da ‘söylediğim anlamda' özellikli bir otel değil. Halbuki otel fikri çok güzeldiHem şık duruyor, hem sıra dışı, hem de insanı başka bir dünyaya götürüyor. Üzüldüm bu planın yarım kalmasına.

Meraklısına bir not:

Ben az da olsa klostrofobik bir insanım. O kapalı saunalarda buhar odalarında en fazla 3-5 dakika durabiliyorum. Dünyada örneği mutlaka vardır ancak ben ilk kez Nuh'un Gemisi'nde, her yeri cam, yüksek tavanlı ve bu kadar geniş odalardan oluşan SPA alanı gördüm. Çok da hoşuma gitti. Gidenler masaj yaptırmasa bile burada vakit geçirebiliyor, aklınızda olsun.



'TC'nizi verin, her konserime gelin'

Sahnede sanatçıdan keyif aldığımız kadar sanatçının da izleyiciden keyif alması önemli. O zaman başka bir şey oluyor ortamda... Geçen hafta Venge Oda'da, Kürşat Başar ve Orkestrası, Jale'nin solistliğinde sahneye çıktı. O gece, izleyici ile Kürşat Başar arasında öyle bir elektrik tuttu ki Başar neredeyse tüm repertuvarını alt üst edip izleyiciyle birlikte seslendireceği şarkıları programına aldı.

Başar'ı bir ara şaşkınlık içinde, o izleyici korosunu dinlerken gördüm. Zaten kendisi de itiraf etti: "6 yıldır sahneye çıkıyorum ilk kez böyle bir izleyiciyle karşı karşıyayım. Ben her konserimde size görmek istiyorum. Hepiniz TC'nizi yazın verin. Kesinlikle peşinize düşeceğim!"

Mavi'den 'Saz Söz'

Müziğin sadece müzikle ilgilenen, magazinde yer almayan isimlerinden Mavi'nin ikinci albümü 'Saz Söz Mavi' çıktı. Daha önce Mavi dinlemeyenler için şöyle tarif edeyim, biraz İzel, biraz Sıla sanki... Dingin, sakin, duygusal... Geçen yıldan beri, her ay bir şarkısına klip çekiyor, YouTube'a yüklüyordu. Şimdi onların hepsini bir albümde topladı. Mavi'nin sözleri ve müzikleri kendisine ait olan, düzenlemesini de Teneke'nin solisti Caner Karamukoğlu'nun üstlendiği albümü, sanki hep aynı şarkıyı dinliyormuşuz duygusu veren sektörde güzel bir nefes oldu.

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR