Geçen hafta Bodrum'da 'yaza merhaba' dedim. Bunu bir tek ben yaptım galiba çünkü Bodrum'un yaz kış yaşayanları, özellikle de deniz sezonunu açmakta benim kadar istekli değillerdi. Nisan-mayıs ve eylül-ekim ayları Bodrum'un -bence- en güzel zamanı. Sessiz sakin, huzurlu, keyifli, hava ne çok sıcak ne de soğuk... Bir de bu aylarda gittiğinde gerçek Bodrum'u görüyorsun. Hele de Bodrum'u, yaz kış Bodrum'da yaşayanlarla gezince değmeyin keyfime...

MAKUL FİYATA KALİTE

Yaz gelince herkes popüler ve pahalı kulüpler, restoranlar, otellerden bahsedecek nasılsa ama ben size yaz kış açık olan dolayısıyla da gelirini ‘iki ayda kazandım kazandım' mantığı üzerinden ayarlamayıp, makul fiyatlarla iyi hizmet veren, yani kazıklanmayacağınız, lezzetleri ise gerçekten tartışmasız çok başarılı mekanların bir ‘Bodrumlu' gibi listesi yaptım. Eksiğim mutlaka vardır ama şu mekanlar aklınızda bulunsun...

RESTORANLAR

-Marina caddesinde artık bölgenin klasiği haline gelen Gemibaşı, Sait ve Memedof'un sırasına geçen yıl açılan balıkçı, ‘Zahmetsiz'.


- Gümüşlük tarafına giderseniz, Mimoza'nın neredeyse yarı parasına aynı manzara ve eşit lezzette yemek yiyeceğiniz Karafaki.


- Balıkçılar çarşısında 37 Meze


- Bitez'de Çökelek restoran


-Gölköy'de Palmiye Beach restoran


-Ortakent'te Ayana Mes

GECE KULÜPLERİ

-Aykut Gürel'in işlettiği ve mekana girince ‘Bugün sana bir tepeden baktım aziz Bodrum' diyeceğiniz Sopranos. Hafta sonları Aykut Gürel'in, davul ustası Aydın Karabulut'un da dahil olduğu orkestra ile çıkıp Türkçe müzik yaptıkları mekanda rezervasyonsuz yer bulmak mümkün değil.

-Yine Marina caddesi üzerinde Piyano bar kafe. Tam geçerken uğramalık...


-Mandalin Kulüp Türkçe müzik performansları ile beğeniliyor.


-Barlar sokağı içinde zaman zaman ünlü oyuncu Celil Nalçakan'ın da DJ'lik yapıp 90'ların şarkılarını çaldığı Eskici.


- Ve pek tabii bir klasik olan Marina Yatch Club

Gökçe'nin proje albümü

Artık tamamen Bodrum'a yerleşen Aykut Gürel, akşamları Sopranos'ta, gündüzleriyse evine kurduğu stüdyosunda müzik çalışmalarına devam ediyor. Kimin albümü üzerinde çalıştığını sordum, Gökçe Bahadır'ın albümünü hazırlıyormuş. Ne albüm ne de şarkılar hakkında ser verip sır vermedi ancak ben biraz hafiyelik peşinde koştum.


Gürel tıpkı Bergüzar Korel'e yaptığı ve çok beğenilen ‘Aykut Gürel Presents: Bergüzar Korel' albümü gibi bir proje albüm hazırlıyor Bahadır'a. Birkaç ay sonra tamamlanması planlanan albüm için öğrenebildiğim ama teyit edemediğim bir başka bilgi: Nostaljik pop şarkılarını Bahadır'ın yorumuyla dinleyeceğiz.

Bizim medyayı tek geçerim

Oscar ödüllü oyuncu Gwyneth Paltrow ile Brad Falchuk yakında evlenecek. Düğünden önce, yakın arkadaşlarına bir bekarlığa veda yemeği veriyorlar. Yıldızlar geçidi gibi yemekte yok yok... Gwyneth bu yemeğe eski nişanlısı Brad Pitt'in eski eşi Jennifer Aniston'u da davet ediyor. Ben hiçbir yerde ‘ittifak kurdular', ‘Brad'e nispet' gibi haberler görmedim.

Ayşe Özyılmazel ile Burcu Esmersoy'un aynı mekanda eğlenmelerinden sayfa sayfa haber çıkaran kendi medyamı tek geçerim. Hiç yaratıcı değil bu yabancı medya. Gwyneth'a kendi bekarlığa vedasında 1-2 Angelina Jolie sorusu sormayı; hiç olmadı, Jennifer'e gidip Angelina hakkında provoke edecek bir açıklama yaptırtmayı da mı akıl edememişler!

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR