"Sahnede akıllı bir insanı, bir nüktedanı, kadın gibi kadını, gerçek bir sanatçıyı görmeyi özlemişiz..." Bu sözler bana değil Sıla'ya ait. Geçen hafta People'a Nükhet Duru'yu izlemeye gittim. Aynı gece Sıla da arkadaşlarıyla oradaydı. Bir ara sahneye çıkıp Duru ile birlikte ‘Sevişmeden Uyumayalım' adlı şarkısını seslendirdi ve ardından da yukarıdaki cümleleri söyledi. Bir de dedi ki: "Biz müzisyenler için kitap gibi, ders alınacak kadınsınız."




Tİ'YE ALIYOR




2.5 saatlik aralıksız performansında kendi şarkılarının yanı sıra Sezen Aksu, Kayahan, Sertab Erener gibi isimlerin sevilen şarkılarını da seslendiriyor Duru. Müthiş bir sahne enerjisi var, şarkı aralarında yaptığı esprilerle, göndermelerle izleyicisini gülmekten kırıp geçiriyor. "Yeni nesile eski şarkıları sevdireceğim" dedikten sonra Vaya Con Dios'un ‘Ney Na Na Na' şarkısını Türkçeleştirip günümüze uyarladığı sözleriyle, Emel Sayın'dan Zeki Müren'den Bülent Ersoy'dan dinlediğimiz ‘O Ağacın Altı' adlı hicaz şarkıyı Instagram gençliğine adadığı ve "Insta'daki fotomu şimdi bekliyor musun?" diye değiştirdiği sözleriyle değişen alışkanlıklarımızı ti'ye alıyor.




SIK SIK TURNEYE ÇIKIYOR




Nükhet Duru İstanbul'da, çarşamba akşamları People'da sahneye çıkıyor. Ancak Duru'yu izlemek isteyenler programını takip edebilir. Sık sık turneye gidiyor ve bu şovunu gittiği şehrin tiyatro salonlarında da sahneliyor. Bir efsaneyi sahnede canlı izleme fırsatını kaçırmak istemeyenler: Duru 4 Şubat'ta Antalya'da, 19 Şubat'ta da İzmir'de olacak.




Sıla o defteri kapatmış




Ahmet Kural'la ayrılığının ardından Sıla cephesinden bildiriyorum: Sıla'nın keyfi gayet yerinde. Meslektaşlarım Sıla'yı her gördükleri yerde hala ısrarla Ahmet Kural'ı sormaya devam ettikleri için söylüyorum: O defter tamamen kapanmış...




Sahnede 'Fazla Şaapma'




Oyuncu ve sosyal medya fenomeni Ömür Özdemir geçen yıl çıkardığı ‘Fazla Şaapma' kitabıyla aynı isimli stand-up gösterilerine başladı. Kadıköy Duru Tiyatro'da ayda bir kez sahnelenen ‘Fazla Şaapma'nın ilk perdesinde Özdemir bu hayatta nasıl bir ‘kaybeden' olduğunu anlatıp kendisiyle ve hayalleriyle dalga geçiyor. Yapımcılarla ve yönetmenlerle ilgili anlattığı hikayeler sektörle ilgili hem düşündürüyor hem de güldürüyor.




İkinci perdedeyse bir ‘kazanan' konuk ağırlayıp ona nasıl olup da başardığına dair hayli eğlenceli sorular soruyor. Ben ‘Fazla Şaapma'nın üçüncü gösterisine denk geldim. Konuk Murat Dalkılıç'tı. Çok eğlendik. 26 Şubat'ta sürpriz konuğuyla dördüncü kez sahnede olacak Özdemir. Gününüze neşe katmak isterseniz aklınızda olsun.




Kara mizah sevenlere




‘Yalancı Romantik' dizisinde başrolü paylaşan Hakan Yılmaz ve Ebru Cündübeyoğlu yıllar sonra bu kez tiyatro sahnesinde buluştu. Hakan Yılmaz'ın aynı zamanda yönetmenliğini de üstlendiği ‘Ölü'n Bizi Ayırana Dek' keyifli bir kara komedi.




Boşanmaya karar veren Serdar ve Cansu mahkemenin bir gece öncesinde ayrılıklarını kutlamak için dışarı çıkıp eğleniyor. Sabah hem aynı yatakta uyanıyor hem de geceye dair hiçbir şey hatırlamıyorlar. Yine de boşanmaya kararlılar, ta ki evdeki ceseti fark edene kadar... Bu ceset, ikilinin başka şeyleri fark etmesini de sağlıyor. Gergedan Yapım çatısı altında sahnelenen oyun İstanbul'un hemen her semtine, Türkiye'nin hemen her şehrine gidiyor. Neşeli ve iyi bir oyun izlemek isteyenlere duyurulur.

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR