Aynı dönem müziğe başladığı pek çok isimin bugün sesi soluğu çıkmazken, Hakan Altun, altın devrini yaşıyor. Geçen hafta, sanatçıların er meydanı diyebileceğimiz birkaç konser alanından biri olan Bostancı Gösteri Merkezi’nde verdiği konser tıklım tıklım doluydu. Ardından da İstanbul’da iki farklı gece kulübünde sahneye çıktı; oralar da öyle. Altun’u yıllardır gece kulübünde dinlememiştim. Cuma akşamı Etiler Sahne’deki programına gidince sebebini hatırladım; saat 02.00’de sahneye mi çıkılır kardeşim! Mekândaki Hakan Altuncu’ların enerjisi tavanken, ben ikinci yarıda evimde uyuyordum. Bir itirazım da Altun’un programına başladığı ‘Bir Telefon’ şarkısının girişine. Tam 14 yıldır aynı şeyi anlatıyor Altun, askerdeyken çok zor şartlar altında aradığı kız arkadaşı onunla telefonda konuşmamış ve bu şarkıyı onun üzerine yazmış. Vallahi artık şarkının introsu oldu bu hikâye. İnsanın “Hâlâ seviyorsan git konuş bence” diyesi geliyor. Altun’a acilen, yüreğine dokunacak ve hayatında yeni hikâyeler yaratacak bir aşk diliyorum.

10 Aralık’ta neden yürüdük?


Birleşmiş Milletler Genel Sekreterliği’nin ‘Cinsiyete Dayalı Şiddetle Mücadele’ için tüm dünyayı bir araya getirmeyi hedeflediği ‘Kadına Yönelik Şiddete Karşı Birleşin’ kampanyası 25 Kasım-10 Aralık tarihleri arasında ‘Dünyayı Turuncuya Boya’ sloganıyla tüm dünyada farkındalık yaratıyor.

Altun’un başarısının sırrı

- Romantizmi bir an bile bırakmayan Hakan Altun, özellikle kadın hayranlarını avucunun içine almış. İçeride kadınların erkeklere oranı 1’e 3’tü.


- Sahnede, ailenin önemine o kadar güzel vurgu yapıyor ki, insan kendisini aile ortamında ve güvende hissediyor. Bazı kadınlar da Altun’a ‘tam aile


kurulacak adam’ diye bakıyor.


- Şarkılarını söylerken yaşıyor ya da öyle davranıyor bilemem ama izleyiciyi etkilediği kesin.


- İşini çok seviyor ve hep gülümsüyor. Bu da, saygı ve sevgi uyandırıyor.


- En çok alkışı aşkların sahteliği hakkında konuştuğunda alıyor. Herkesin bir sahte aşk hikâyesi olduğunu biliyor ve hedefini tam 12’den vuruyor.


- Hem çok güzel şarkılar yapıyor hem de çok iyi söylüyor.


- Daha ne olsun...

İzmir turuncuya boyandı

İzmir Ticaret Borsası Yönetim Kurulu Başkanı Işınsu Kestelli’nin bireysel çabasıyla düzenlenen ‘İzmir’i Turuncuya Boya’ yürüyüşüne katıldım. Toplumsal cinsiyet eşitsizliği ve kadına şiddetin her türlüsüne dikkat çekmek için İzmir Cumhuriyet Meydanı’nda düzenlenen organizasyona sağanak yağış rağmen katılım yüksekti. Kadın-erkek, çoluk çocuk farkındalık yaratmak için turuncu giymiş, meydana gelmişti. Organizasyonu yapanların yaratıcılığına şapka çıkarıyorum. Şiddet rakamlarını vurgulayan dövizlerin yanı sıra son derece çarpıcı sloganlar da bulmuşlar. Ben, ‘Kaderimin ağlarını şahsen kendim örerim’ yazılı dövizi taşıdım elimde. ‘İzmir’de erkeklere çiğdem diyorlarmış’, ‘Kadın kadındır, çiçek babandır’, ‘Tam iffetli olucam bir gülme geliyor’, ‘Kadın cinayetlerinde aşırı sevgi indirimi uygulanmasın’ yürüyüşte en çok rağbet


gören dövizler oldu.

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR