Günlerdir medyada Demet Akalın'ın poz verdiği 33 bin dolarlık (118 bin lira) çizmeler konuşuluyor. Kimi destek çıkıyor Akalın'a, kimi görgüsüzlükle suçluyor. Konu, alın teriyle kazanılan paraya, kuzeninin çocuğuna yardım etmeyip 33 bin dolarlık çizmeyle fotoğraf çektirmesine kadar geliyor. Hakkında çıkan haberlerden sonra Akalın Instagram hesabına onlarca bavulun bir arada olduğu bir fotoğraf koyup "Böyle dönüyorum, var mı bir sıkıntı?" diye yazarak, durumu ti'ye alıyor.




Galiba kimse büyük fotoğrafı görmüyor. Bu çizmenin öncesine gidelim, Akalın birkaç hafta önce yeni evini internet fenomeni Kerimcan Durmaz'a açıyor. Hemen o gün "Ev değil saray", "18 milyonluk villa", "İşte Akalın'ın ultra lüks evi" gibi başlıklarla medyada haber oluyor.




Şimdi bir adım daha geri gidelim. Ağustos ayında Akalın eşi Okan Kurt'un borcundan dolayı evine gelen haciz haberinin medyada yer almasıyla sarsılıyor. Bu durumda dosta düşmana ‘iyiyim ve hala zenginim' mesajını işte bu lüks ev, lüks giyimle vererek yaşadığı tatsız durumu hızlıca unutturuyor ve aslında çok akıllıca bir hamle yapıyor.




Ünlü olmak iyi olmaya yeter mi?




Jim Carrey'nin başı fena halde dertte. İki yıl beraber olduğu makyöz Cathriona White'ın 2015'in eylül ayında intihar etmesinden sonra White'ın annesi, eski eşi ve avukatı bu intihardan Carrey'in sorumlu olduğunu iddia etmiş, White'ın içerek yaşamına son verdiği reçeteli ilaçları White için ‘Arthur King' adıyla temin edenin Carrey olduğunu açıklamışlardı.




Tam olaylar yatıştı derken şimdi de White'ın ölmeden iki yıl önce tabletine yazdığı notlar ortaya çıktı. Bu notlarda genç kadın, Jim Carrey'ye "Hayatıma girdin, beni kokainle, fahişelerle ve hastalıklarla tanıştırdın. Beni bir insan olarak yıktın" diyor.




ONLAR HATA YAPMAZ MI?




Carrey ise hakkında çıkan iddialara sosyal medyasından bir özlü söz le yanıt vermek yerine, üç gün önce, adam akıllı bir açıklama metni yayınladı ve kendisine şantaj yapıldığını söyledi.




Açıklamanın altına yorumlar çoğunlukla "Bu dünyada kötü insanlar da var. Biz sizi biliyoruz, seviyoruz' minvalindeydi. Benim de çok oyunculuğunu çok sevdiğim Carrey suçlu mu suçsuz mu zaman gösterecek tabii ki ama ünlüler hakkında şöyle bir yanılsama var: Onlar hata yapmazlar. Onlar iyi insanlar. Oysa ki ünlü olmak iyi insan olmaya yetmiyor. Onlar oynadıkları filmler, söyledikleri şarkılar, verdikleri röportajlar ya da sizin hayatınızda dokundukları yerler kadar değiller...




Jim Carrey süreci doğru yönetiyor ve ‘sevenleri' de ona sonuna kadar destek oluyor. İnsanın içinden de, "Peki ya White sizin kızınız olsaydı yine bu kadar sevecen olabilecek miydiniz?" demek geliyor.




Trol orduları var




Geçen gün, sosyal medya hesabıma çok önce koyduğum, Erhan Çelik'li bir fotoğrafın altına ‘gizli–sahte hesap'tan şöyle bir yorum geldi: "Belli oldu Gülben Ergen hakkında neden yazdığınız."




Sonraki yazışmamız (fotoğraftan okuyabilirsiniz) tam bir şenlik. Bu sahte hesap, komutu biraz erken almış ve saldırıda erken davranmış çünkü ben şu güne kadar Gülben Ergen'in özel hayatıyla üzdüğü, kırıp geçtiği insanlarla ilgili tek satır yazmadım.




İki sebebi var. Birincisi, Ergen, Erhan Çelik ile evlenmeden önce gazetecilere bir yalan söylemiş ben de o dönem yaptığım TV programında Ergen'in yalanını açık etmiştim. Bilerek de yapmamıştım hani, manevi bir konuda Ergen'in böylesine rahatlıkla yalan söyleyebileceğini tahmin edememiştim sadece... Ergen beni düşman ilan etmiş, yakın arkadaşım Erhan Çelik'le de uzun süre görüşmememe sebep olmuştu.




SAHTE HESAPLAR ÜNLÜYE ÇALIŞIYOR




İkincisi, dedim ya Erhan Çelik yakın arkadaşım diye, benim yazacağım her şey farklı yere çekilebilirdi.




Ben sustum ki zaten konuşulması gereken her şey konuşuldu, Ergen'le ilgili yıllardır üstü örtülen pek çok sır ortalığa saçıldı.




Diyeceğim o ki, sosyal medya üzerinde ünlüleri koruyan kollayan ve ‘gerçek olmayan' hesaplar algı değiştirmek konusunda etkili. Ünlüleri pür-i pak gösteren sosyal medya yorumlarının pek çoğu aslında ünlünün kendi ekibi tarafından yönetiliyor ve bu yorumları gören ‘gerçek insanlar' da olumlu yönde etkileniyor.




Size bir sır vereyim mi? Hiç kimse sandığınız kişi değil aslında...

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR