Günde kaç kez birileri size "Nasılsın" diye soruyor? "İyiyim" de deseniz, "Fena değilim" de deseniz, "Kötüyüm" de deseniz bir şey değişmiyor, çünkü kimse yanıtınızı dinlemiyor. Kötü günlerinizde etrafınızdan en sık şu cümleleri duyuyorsunuz, "Senin için yapabileceğim bir şey olursa söyle", "İhtiyacın olursa buradayım biliyorsun" ya da "Bir şeye ihtiyacın olduğunda ara". Hele bir arayın bakalım, kaç kişi gerçekten orada?




İYİSİN DEĞİL Mİ?




Geçen hafta Show Haber izlerken dondum kaldım. Şanlıurfa'da Ahmet Kayın adlı vatandaş iftar sonrası kahvede okey oynarken yere yığılıyor. Sağlık ekipleri çağrılıyor ve müdahale yapılıyor. Az önce masada birlikte oturduğu arkadaşları ise okey oynamaya devam ediyor ve taş çekerken yerde, ayaklarının dibinde yatan Ahmet Bey'e "İyisin değil mi" diye sorup yüzüne bile bakmadan oyuna devam ediyor. Bunu yapanlar uyuşturucu etkisindeki gençler filan değil, basbayağı yetişkin adamlar!




SAMİMİYETSİZLİĞİN ZİRVESİ




Çaresi olmayan bir virüs gibi ruhumuzu teslim alan samimiyetsizliğin zirvesidir yerde canıyla uğraşan adama yarım ağız yöneltilen "İyisin değil mi" sorusu. Show Haber'in ‘Taş kalpli arkadaşlar' başlığıyla verdiği görüntülü haber delil olacak ve yüz yıllar sonra tarih bizim için "2017'de insanlık hiç gelişmemişti" diye yazacak.




Tavan projesi ertelendi




Geçen yıl herkes Açıkhava'nın yıkılacağını konuşur, yeni yapılacak kültür vadisinin planları havada uçuşurken, İstanbul Büyükşehir Belediyesi "Yıkmayacağız, açılır kapanır tavan ve bir takım düzenlemeler yapacağız" dedi.




İhaleyi alan firma, inşaatın 2017 Mayıs'ında tamamlanmış olacağını söylüyordu. Ancak nedendir bilinmez o çok konuşulan inşaat bir türlü başlamadı.




İstanbul Belediyesi de "Bari bu yaz boş geçmesin, konser yapalım. Tadilatı da ekime erteleyelim" kararı alarak nisan ayı başında organizasyon şirketlerini aradı. Bu yıl konser için hiç hazırlığı olmayan şirketler apar topar listelerini oluşturdu ve biletler satışa çıktı. Bu yıl Kenan Doğulu, Yılmaz Erdoğan, Ata Demirer, Candan Erçetin gibi çok sevdiğim isimlerin yanında, geçen yıl bir grup tarafından linç edilmeye çalışan ve tüm konserleri iptal edilen Sıla da 4 gün boyunca Açıkhava'da.




Açıkhava'da inşaat konserler bittikten sonra başlayacak. Açılır kapanır tavanla birlikte oturma düzeni ve kullanım alanları da önümüzdeki yıla kadar yeniden şekillenecek. Ortaya ne çıkacak bilinmez ama bilinen şu ku, bu yıl Harbiye'de gerçekten son ‘açık hava'mız.




Tarkan'a beş gün yetmez




‘YOUTUBE'DA milyonlarca kez tıklandı' yalanı dolanı olmadan, internet üzerinde basbayağı parası verilerek satın alınmak suretiyle dünya listesine ilk sıralardan yerleşen Tarkan, ‘10' albümüyle bu yıl da Açıkhava'yı yıkar geçer. 1-2-4-5 ve 8 Temmuz olarak açıklanan Tarkan konser takvimi bu beş günde kalmaz. Söylemişti dersiniz, eylül ayında bir hafta daha açılır Tarkan'a. Demet Akalın o sözleri Tarkan'ın albümü için söyledi ama yaz konserlerine uyarlamakta sakınca yok: Harbiye Açıkhava'da herkesin havası Tarkan sahneye çıkana kadar

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR