Hepimiz yanlış anlaşılmaktan ve özellikle de sosyal medyada hedef tahtası olmaktan o kadar çekiniyoruz ki bu sebepten hızla samimiyetsizleşiyoruz. Ben gelecek eleştirileri göğüslemeye hazırım, o yüzden lafı hiç dolandırmadan açık açık yazacağım: Gün ortası, gece yarısı, mekân çıkışlarında sokakta önünüzü kesen ve sizden talepte bulunan çocuklara, gençlere bir kuruş bile vermeyin, hatta tersleyin.




İYİLİK DEĞİL KÖTÜLÜK BU!




Özellikle ünlü isimler kameraların önünde önünü kesenlere para vermezse ertesi gün gazetelerde ‘Sokak çocuklarını tersledi' ya da ‘Cimri' haberlerinin çıkacağını çok iyi bildiği için para saçıyor, çünkü ‘iyi kalpli' görünmek istiyor. Oysa o parayı vermek sizi daha iyi bir insan yapmadığı gibi onlara da o ‘kötü' yolda kapı açıyor. Sanıyor musunuz ki ‘içinizin titrediği' çocuklar, o paralarla daha iyi yaşam şartlarına kavuşuyor ya da o paralar onların eğitimlerine harcanıyor...




Yardımın yolu bu değil




Hayır, tam tersi dilenerek, kolay yoldan ve başkasının sırtından para kazanmanın rahatlığını öğreniyorlar. Aynı zamanda bu paralar, her birinin bağlı olduğu birer yetişkinin eline gidiyor. Eğer illa ki bir çocuğun hayatına dokunmak istiyorsanız, Çağdaş Yaşamı Destekleme Derneği, Çocuk Esirgeme Kurumu, Türkiye Eğitim Gönüllüleri Vakfı, Türk Eğitim Vakfı, Milli Eğitim Vakfı gibi kuruluşlara yardımda bulunabilir en azından gerçek anlamda bir iyilik yapmış olursunuz.




İstikrar her şeydir




Yıllardır kendisini hayranlıkla takip ettiğim, sahnesinden de müthiş keyif aldığım Soner Olgun, geçen hafta ‘Efsane Türküler Vol 1' adlı albümünü çıkardı. İçinde, ‘Dut Ağacı' gibi birbirinden efsane 12 türkü var. Geçen hafta katıldığı TV programında 11 yıldır aynı orkestrayla çalıştığını, hayatını, görünümünü, çizgisini hiç değiştirmediğini anlatıyordu sanatçı. Bir gün magazine konu olmamış, bir gün ‘müziğimi, tipimi değiştirip gençleri yakalayayım' diye abuklamamış bu ismin her yaş grubu tarafından seviliyor olmasının ve başarısının nedeni işte bu kaliteli istikrarında saklı.




'Salla Gitsin' diyerek salladı




Youtube'daki izlenme oranlarını her ne kadar inandırıcı bulmasam da 2 milyon 575 bin küsur kez dinlenmiş Baran Bayraktar. ‘Salla Gitsin' adlı single'ı çok kısa süre önce piyasaya çıkmasına rağmen bu aralar kiminle konuşsam ondan bahsediyor. Beşiktaş-Gençlerbirliği maçının devre arasından tutun da Sess gibi Türkçe müziğin kalbinin attığı kulüplere kadar her yerde arka arkaya çalıyor ‘Salla Gitsin'.




Mutlu'dan ters köşe




Şarkının düzenlemesi Bedük'e, sözleri Gülden Mutlu'ya ait. ‘Uzun Lafın Kısası', ‘Yatsın Yanıma' gibi damar aşk şarkılarının sahibi Gülden Mutlu bu kez ters köşe yapıyor ve biten bir aşkın arkasından kimsenin ölmeyeceğini, herkesin önüne bakması gerektiğini anlatıyor şarkıda. Tam bir ‘ayrılık sonrası' şarkısı... Baran Bayraktar da o kadar yakışıklı, sevimli ve doğal ki. Duyan duydu zaten ama henüz adını duymadıysanız, pop müziği sallayacak çok sağlam bir isim geldi, haberiniz olsun.

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR