BİR bahaneyle elimizden alındıktan sonra, ruhu olan ve elimizde kalan tek konser alanıydı Harbiye Cemil Topuzlu Sahnesi. Nam-ı diğer Açıkhava.

Açıkhava'nın üstü kapatılıp, 7 bin kişilik bir standart çirkinliğe dönüşmeden önceki son konseri Şebnem Ferah verdi.

Konsere gelen herkesle aynı şeyi konuştuk... Ayrılmak zorunda olduğumuz ama hâlâ sevdiğimiz sevgilinin yanındaki son günümüz gibiydi ruh halimiz.

Şebnem Ferah da buruk çıktı sahneye. Ve ikinci şarkıda fark etti, en önde oturan Demet Şener'i.

İHANET BİRLEŞTİRDİ

Biz kadınları, birbirimizi hiç tanımasak da bir araya getiren ortak bir hikâyemiz vardır: İhanete uğramak... Hemen kol kanat gerer, sahipleniriz birbirimizi. Yıllar önce birlikte olduğu ve çok sevdiği sevgilisi, Şebnem Ferah'ı, Ebru Gündeş ile aldatmıştı. Çok ağladı, çok üzüldü Ferah ama ortaya ‘Ben Şarkımı Söylerken' gibi bağıra çağıra eşlik ettiğimiz şarkılar çıktı o hikâyeden.

Şebnem Ferah, iki kadın arkadaşıyla konseri izleyen Demet Şener'e döndü ve "Sizi şimdi gördüm, hoş geldiniz. İyi misiniz, iyi olun. Merak etmeyin iyileşeceksiniz. Ben sizi iyi edeceğim" dedi. Pek çok kişi bu sözleri kime söylediğini fark etmese de, Demet Şener alkışlayarak ve gülümseyerek yanıt verdi Şebnem Ferah'a. Konser boyunca da hep göz göze söylediler şarkıları.

BAKTIKÇA ÖZENDİM

Benim gözümse Kenan Doğulu-Beren Saat çiftindeydi. İki buçuk saat boyunca sarmaş dolaşlardı. Romantik şarkılarda el ele oturdular, hızlı şarkılarda ayağa kalkıp dans ettiler. Sayamadığım kadar maşallah dedim içimden. Bu kadar sahte aşkın, sahtekar adamın içinde, Kenan'ın Beren'e olan aşkını ‘25 santimetre mesafeden' izlemiş biri olarak, Şebnem Ferah'ın ‘Çakıltaşları' şarkısında söylediği gibi: Benim umudum var...

Beden kadar ruha da detoks

HERKES yaza girerken yapar detoks işini, ben yazdan çıkarken. Kilo vermek için değil, tamamen bünyeyi temizlemek için. Normalde bir hafta ile 10 gün sürüyor vücudu arındırmak ama benim sabrım yok, dört gün yetiyor. Her sene mutlaka, yılın 365 günü farklı detoks programları uygulanan Sapanca Richmond Nua Welness'e gidiyorum. Dört günlük ‘sıvı detoks' alıyorum ve dört günün sonunda kendimi hem hafiflemiş hem de zinde hissediyorum.

HİÇ ZOR DEĞİL

İnsanlara dört gün boyunca sıvıyla beslenmek fikri tuhaf, hatta zor geliyor. İlk seferinde bana da öyle gelmişti ama vücudun ihtiyacı olan saatlerde ihtiyacı olan besini alırsan, sıvı ya da katı fark etmiyor. Bünye ne açlık ne de halsizlik hissediyor. İhtiyacın olan saatleri de zaten konusunda uzman olan otel personeli biliyor. Tuvalette bile olsan (şaka yapmıyorum) seni bulup o saatte o içeceği içiriyor.

ORMAN YÜRÜYÜŞÜ MUCİZESİ

Aslında detoks programını evde kendiniz de uygulayabilirsiniz ama vücutla birlikte ruhu da dinlendirmek benim amacım. SPA'sına hayranlık duyduğum Richmond'da yogadan orman yürüşüne kadar onlarca seçeneğim var. Tabii otelde kalmanın da bir maliyeti... Yok, ben şimdi buna bütçe ayıramam derseniz, kış gelmeden hiç olmazsa bir sabah kalkın Sapanca'ya gidin, İl Ormanı'nda yeşilin ve sarının her tonu içinde yürüyüş yapın, salıncaklarda sallanın. Göreceksiniz, dertler, sıkıntılar, düşünceler sizden çıkıp gidecek. Ruhunuza çok iyi gelecek.

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR