Uzun zamandır Niran Ünsal erotik klipler diye tutturdu, hatta ortalığı öyle bir velveleye veriyor ki, zannedersiniz bizim memleket Rihanna'lardan, Jennifer Lopez'lerden geçilmiyor. Ben de Niran'ın bu velvelesini uzaktan izleyenlerdendim. Çünkü gerçekten bir anlam vermeye ve bizim memlekette çekilmiş ama bir türlü bulunamayan erotik klip avına çıkmıştım ki, Jennifer Lopez "Erotik öyle olmaz böyle olur" der gibi klibinden görüntüleri Instragram hesabından paylaştı. Ben tam o sıra Tarkan konserine giderken gördüm ve "Ah işte budur. Bizimkiler çeksinler de görelim bakalım" diye söylenmeye başladım haliyle. Iggy Azalea ile birlikte seslendirdiği "Booty" klibinde kızlar Rihanna ve Shakira'ya adeta erotik konusunda meydan okuyorlar. O derece seksiler anlayacağınız. Hatta bol erotik. Hatta bol iç gıcıklayıcı. Her şey var. Yani Niran'cığım bizim memlekette böyle klipler çekilse senin ortaya attığın ve konuşulsun istediğin konuyu anlayacağım ama şimdi anlamıyorum gerçekten. Şu an sen böyle yaptıkça da herkes "Gündeme gelmeye çalışıyor" diyor haliyle. O yüzden de meclise falan bu konu için gitmeye gerek yok. Tabii bir gidesiniz varsa daha mantıklı işler için kapısını arşınların lütfen.




Ay ışığında bağ bozumu serüveni




Saatler oldukça geç. Hatta gece yarısına yaklaşmak üzere. Ay ışığı tepemizde. O saatte genellikle memleketin birçok yerinde herkes eğlenmenin, kudurmanın doruklarına çıkmışken ben başıma bir ışık takıyorum, ayaklarıma koruyucu bir şey giyiyorum. Normalde günlerden cumartesi ve benim de her hangi bir kulüpte olmam gerekiyor. Ama ben sepetimi ve makasımı alıp bağ bozumuna doğru yola koyuluyorum. Gerçekten farklı bir deneyim. "Kafamda deli sorular" var. "Neden bu saatte gidiyoruz? Acaba bizim için ne yapılıyor? Bu saatte mi toplayacağız?" gibi gibi. Bağa girdiğimde üzüm toplarken gözüme kestirip yanına gittiğim Türkan Hanım bana işin inceliklerine anlatıyor. Biz az sonra topladığımız üzümleri yiyeceğiz ama bu ekip sabah 05.00'e kadar üzüm topluyor. Üzümün en güzel toplanma saatleri bu zaman aralığında oluyormuş. Bu bağa âşık olup bu yıl da 50. senesini kutlayan ve 1.168 dönüm bağlarını kuran Lucien Arkas çok titiz çalışıyor. O gün bol bol sohbet ettik. Lucien Arkas "Ben bir işe girmeden önce hayal kurarım. Önce hayalini kurdum sonra harekete geçtim" dedi ve "Her zaman bir erkek kadına âşık olacak değil ya ben bu bağa geldiğimde âşık oldum. Şimdi de gözümü ayıramıyorum" diyor. E haklı âşık olunmayacak bir bağ değildi doğrusu. İnşallah bu bizim yaşadığımız deneyimi herkese açar. workshop'lar yapılabilir mesela. Ben sosyal medyadan böyle bir fotoğraf paylaştığım an "Çok kıskandık. Biz de yapmak istiyoruz" diyenler oldu. Bence bu etkinliği en yakın zaman ve yıllarda gerçekleştirmeleri gerekiyor. Çünkü gerçekten harika bir deneyimdi.




Saffet ile Antikçağ dedikoduları




"Ölmeden önce yapılacaklar listesine" lütfen Saffet Emre Tonguç turlarına katılmayı ekleyin. Her defasında bir kez daha hayran kalıyorum Saffet'e. Çünkü işini mecburiyetten değil severek, yaşayarak yapıyor. Benim çocukluğum Sultanahmet'te geçti. Ve rehber denince aklıma hep Sultanahmet gelir. Çok rehber görme ve gözleme imkânım oldu. Aklımda da hep "İş bulamadım, yabancı dilimde vardı. Mecburiyetten yapıyorum" algısı gelir. Haksız sayılmam gerçekten öyle. Rehberler hep bu düşünce ile yapıyor. Ama Saffet'te durum başka. O yaşıyor, yaşatıyor. Cumartesi günü de ana tanrıça kendi Metropolis topraklarını anlatırken 2 bin yıl önceye götürdü. İzmir'in Torbalı ilçesi yakınlarında sadece 20 yılda yapılan kazılarla ortaya çıkarılan bu muhteşem kenti hâlâ birçok kişi bilmiyor maalesef. Saffet ile tur esnasında küçük antikçağ dedikoduları da yaptık. Ve başrolde yine hep kadınlar. Aşk, ihtiras ve kıskançlık. Bu arada Saffet Emre Tonguç NTV'de "Paha Biçilemez İstanbul" isimli bir programa başlamış. Aklınızda bulunsun. Tarih önemli biliyorsunuz.




Bu hafta sonu ne mi öğrendim




-Hayal kurmaktan vazgeçmemeyi. Malum son yıllarda hayal kuramaz olduk.




-Metropolis kentinde ortaya çıkan 4 bin kişilik tiyatroda en önde olan soyluların koltuğunun çok önemli olduğunu. Malumunuz eskilerin soyluların koltuğu şimdilerin VIP ve business koltukları.




-Kadınların her dönem birbirlerini çekemediklerini. Bu 2 bin yıl önce de aynıymış tanrıçalar birbirleriyle yarışırlarmış.




-Lucien Arkas bağlarında 18 farklı üzüm çeşidinin yetiştiğini ayrıca bu markanın da dünyada 24'üncü sırada olduğunu




-2 bin yıl önce yapılmış hamamın şimdilerin en büyük spa'larını bile geride bırakacak detaylarının olduğunu ayrıca 'Tekno' adı verilen çocuk havuzlarının da olması en büyükl ilgi çekici detaydı.




-Metropolis Antik Kenti'nde bir kuyunun içinde aşk tanrıçası Afrodit ve ona sarılmış durumda Eros'a ait heykelciğinde bulunduğunu.




- Dünyanın en iyi rehberlerinin, Romalıların ve Yunanların "Bizim tarihimizi görmek istiyorsanız Türkiye'ye gitmeniz yeter" dediğini.




- Ve bu toprakların ne kadar zengin ve kıymetli olduğunu. Bir kez daha öğrendim ve beynime kazıdım.

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR