Cumartesi akşamı Metin Aşıkve Hülya Aşık’ın kızı Eda Aşık’ın Zirve Evleri’ndeki evinde özelbir davet vardı. Bu davetin baş misafirleri ise Reza Zarrab ile EbruGündeş’ti. Davetin yemeklerini 5 Oda’nın mutfak şefi Sinan Özcan hazırlamış. Tabii ben de mönüde neler olduğunu merak edip sordum. Usta, bu özel misafirler için başlangıç olarak bresaola melon, közlenmiş patlıcan, ithal peynirler, roka salata, yeşil salata hazırlamış. Ana yemekte ise beef Mexicano,orfoz buğulama tercih edilmiş. Tatlı olarak Da orman meyveli trifle, Arnavut tatlısı trileçe varmış. Mönü şahane, sohbet muhabbet de şahane olunca Bodrum akşamı bir başka keyifli tabii. Beni de, Ali Sayar’ın DJ kabinine geçtiği gece, 37 yıldır mutlu bir evlilik sürdüren Metin-Hülya Aşık çifti akşam yemeğinde misafir etti. Metin Aşık 37 yıllık hayat arkadaşı Hülya Aşık’a o gece sayısız kırmızı gül alıp masaya önüne attı. Ah ah son yıllarda böyle güzel ilişkileri görmek mümkün değil. Malum birçok çift iki gün içinde evlilik karara alıp “Aman boşanırız” diyerek imzayı atıyor. 37 yıl evli kalıp hâlâ birbirinin gözüne hayran hayran bakmaları muhteşem bir duygu olsa gerek. Bu arada Ebru Gündeş ve Reza Zarrab’ın “Boşanacaklar” dedikoduları fos efendim. İkili pek mutlu hatta aşkları daha da pekişmiş. Maşallah Allah seven çiftleri ayırmasın.




Bodrum’un Behiye’si

Bodrum’un en meşhuru Behiye. Tanımayan yok, uğramayanı yok. Sevmeyeni hiç yok. 25 yıldır Bodrum’da. Yıllar önce göçmüş buralara. Daha önce de size bahsetmiştim Behiye’den. Aynı güzel güler yüzü ile aynı yerinde Bodrum’da Behiye. Onun takıları gerçekten tılsımlı hatta sihirli. Rengârenk ve çok güzeller. Güler yüzle alışverişler yapana hediyeler de veriyor. Eğer Bodrum Türkbükü’ne yolunuz düşerse Behiye’nin sandığına uğramadan gelmeyin derim.




BODRUM’DA KONUŞULANLAR

- Herkes Kaya Çilingiroğlu ile Feraye Tanyolaç’ın boşanmasını konuşuyor. Herkes şoke olmuş durumda. Bodrum’da da en çok konuşulan dedikodu bu.

- Burak Özçivit’i Bej Beach’te gördüm. İki saat takıldıktan sonra sıkılıp başka bir yere gitti. Hatta sonradan duydum ki, Bodrum’dan sıkılıp Çeşme’ye geçmiş. Burak’ın yalnız tatil yaptığına birçok kişi inanmadı hatta “Kızları odada mı saklıyor" yorumları yapıldı.




Sosyetenin âşık olduğu şarkılar

Cuma akşamı benim Metin Aşık ve Hülya Aşık ile yemek yediğim gece Ali Sayar 5 Oda’da DJ kabinindeydi. Ali çalmaya başlayınca Bodrum’un sosyetik ve magazin dünyasının gözde isimleri akın ediyor. Bu arada Ali’yi bulmuşken sormadan olmazdı. 20 yıldır Bodrum’da, 5 yıldır da Oda’nın sahibi olan Ali ile Bodrum’un son durumunu çekiştirdik. Bodrum biter mi? Asla bitmez. Neden bu kadar boş? Çünkü çok büyüdü. Bana göre şu anda Bodrum dinlenmeye geçti bu sezon. Herkes bayram sonrası dolacak diyor. Şu an ki beklentimiz ve gördüğümüz durum bu. Yunan Adaları’nın bu kadar popüler olmasının nedeni ne? Bize göre bazı adalar hariç çok ucuz. Artı Türkler orada daha rahat eğleniyorlar, daha rahat içki içiyorlar. Türkbükü mü, Bodrum mu pahalı? Sadece Türkbükü değil Yalıkavak da pahalı. Birçok kişinin teknelerinden inmediği konuşuluyor. Akşamları iniyorlar. O kadar paralar verip o tekneleri almışlar sefalarını sürecekler tabii. Türkbükü’nü lahmacunun fiyatı mı bitirdi? Mutlaka etkiledi. Ama bu lahmacunu Türkbükü’ne mal etmemek gerek. O yazılan fiyatlarda değil lahmacun. Sezon ne zaman kapanır? Ağustos’ta kapanır. Sonrası Bodrum’un en güzel zamanıdır.Sarı yaz. Onu bilenler gelir ve buranın tadını çıkarırlar. Az ama özdür. İstanbul’un Sess, Arnavutköy Balık, Level’in gibi mekânlarının gelmesi doğru mu? Doğru. Birkaç tane daha gelmeli. Hatta Bodrum'un kendi ünlü mekanları olmalı.


İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR