Fatih Altaylı’nın istifa yazısının çıktığı gün telefonum susmadı. Ünlüsü, ünsüzü. Hatta sabahın köründe annemin “Ne oldu” diye gelen ses tonu. Fatih Bey’in telefonunu isteyenler, “Hayırdır” diyenler. Ama öncelikle


hemen şunu söyleyebilirim ki, hepsinin ortak noktası üzüntü ve şaşkınlıktı. Evet Fatih Altaylı’nın seveni olduğu gibi sevmeyeni de var. Ama o gün beni arayanların hepsi (arayanların içinde gerçekten sevmeyen de vardı) çok üzülmüştü. Tuhaf sorular sordular, nedenlerini, niçinlerini araştırdılar. Sonuç olarak verdiği bu karara saygı duymaktan başka bir çaremiz yok. Kendi adıma gayet üzüntülüyüm. Benim Fatih Altaylı ile yolum Sabah Gazetesi’nde kesişti. Gerçekten çalışması keyifli, modern, yenilikçi ve ileriye daima ileriye bakan bir isim. O dönemde Habertürk’ü kurarken ne olacağını hiç düşünmeden Sabah Gazetesi’nden istifa ederek bu gazeteye gelmiştim. Gelme nedenlerimin en başında Fatih Altaylı ve Doğan Satmış vardır. Bu gazeteye gelme kararını sorgusuz, sualsiz, hiç düşünmeden verdim. İyi ki, gelmişim. Hayatımda verdiğim ikinci doğru karardı. Şimdi bu yolu onun önderliğinde devam etmeyecek olmak canımı sıksa da yazılarına devam ediyor olması da ayrı bir keyif. Zaman zaman kızsak da, zaman zaman eleştirsek de Fatih Altaylı ile çalışmak bir ayrıcalıktır. Kim ne derse desin.




Doğuş, DJ’liği öğretecek




Son yıllarda DJ’lik ciddi bir iş ve artık 16-25 yaş arasındaki gençler bu işi yapabilmek için özel eğitimler alıyor. Ülkemizde de gerçekten bu işi çok iyi yapan DJ’ler var. Nasıl bizler yurtdışından sürekli DJ getirtip buradaki konserlerine ve özel mekânlardaki gecelerine katılıyorsak bizden birisi Doğuş Çabakcor da yurt dışında çok organizasyonlarda adını duyuruyor. Özellikle de Amerika’da. Bu gerçekten iyi bir şey. Doğuş şimdi de bu işi öğretmeyi hedefliyor. Bahçeşehir Üniversitesi Sürekli Eğitim Merkezi, BAU Studios’da ders verecek. Doğuş, “Bana sürekli ‘Ders almak istiyorum’ şeklinde mesajlar geliyordu. Bu proje buradan doğdu aslında. 8 Senedir profesyonel olarak DJ’lik yapıyorum ve DJ’liğin sadece müzik çalmak olmadığını, bu işin bir de business tarafının olduğunu sürekli anlatıyorum. Yani derslerde bu işin marketing ve business kısmını da öğreteceğiz” diyor. İlk derste 26 Nisan’da başlıyormuş. 10 kişilik sınıflarda eğitim almak ve siz de müziğin içinde olmak istiyorsanız kaçırmayın derim. Biliyorsunuz artık dünya müziği de hızla bu noktaya doğru yol alıyor.




Yuh




Ece Sükan’ın eşi Ümit Benan ile Bebek’te yaşadığı olayı hepimiz yaşayabiliriz. Fotoğraflara çok dikkatli bakın. Siz de Ece Sükan’ın yerinde olup yerlerde sürünebilirsiniz. Sizin de eşiniz Ümit Benan gibi delirme noktasına gelebilir. Çünkü otoparkçılar gerçekten felaket. Saygısız, sevgisiz, kaba. Üstelik kendilerini her şeyin sahibi zannediyorlar. Yazık gerçekten yazık. Ben de Bebek’te çok kez yolda yürürken ezilme tehlikesi atlattım. Hiç umurlarında bile değil üzerinize sürüyorlar arabayı. Ben yalnızdım o durumda ama yanımda eşim, sevgilim, babam, amcam, dayım olsa bu duruma düşerdik. Çünkü yanınızdaki erkek kişi bu durumu kaldıramaz. Sessiz kalamaz. Ellerine sopalarla girişiyorlar. Sırf Bebek’te değil bu durum. Birçok yer de aynen geçerli. Gerçekten son zamanlarda gördüğüm manzaralar karşısında nefes alamayacak durumdayım. Ece ve eşine geçmiş olsun diliyorum. O kadar çok üzüldüm ki. Günlerdir bu durumları konuşuyoruz arkadaşlarla. Herkesin başına bir şeyler geliyor. Hem otoparkçılarla hem de birçok kulübün kapısında duran kişilerle. İnsanlar sevgisiz, saygısız ve kabalar. Ve maalesef bu daha da çoğaldı. Hızla da çoğalıyor. İstanbul’da artık çığırından çıkıyor bu konu. Ama kimse hâlâ farkında değil.




Olan, biten




- Muhteşem Yüzyıl’ın güzel oyuncusu Pelin Karahan’da yaz öncesi sıkı diyete başlamış. Pelin’e benim doktorlarımdan yemek gidiyormuş. Çok sevindim kesinlikle doğru adreste yaza formunda girecek.


- Berkay, Asena ve Caner üçlüsü hakkında söylenecek çok söz varken bu üçlüyü tamamen tarihin tozlu raflarına gömmekten başka bir şey yok. Çünkü iş içinden çıkılmayacak bir hal almış durumda.


- Deniz Seki gazetecileri görünce kendini iki saat kuaföre kilitlemiş. Yapma Deniz. Bu sefer yapma. Tam tersini yap. Sakın kendini bırakma. Sakın gizlenme. Gizlenirsen olayın üstesinden gelmen daha da zorlaşacak. Unutma.

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR