Malumunuz Bursa geceleri pek meşhurdur. Bu şehir eğlenmeyi de eğlendirmeyi de çok iyi bilir. Ben de çok uzun süredir gelmiyordum.




Cumartesi günü Kent Meydanı AVM'de 'Siz Uyurken' kitabımın imza günü vardı. Ben de Bursa gecelerinin altını üstüne getirmek için bir gün önceden geldim bu güzel şehre. Şehrin hem gecelerini hem gündüzünü talan ederken bana tabiri caizse 'Bursa'nın muhtarı'


diyebileceğim Çağdaş Güzel ve Yalçın Ok eşlik etti. Onlar olmasa bu kadar hızlandırılmış bir tur yapamazdım. Ama zaten az uyuyan ben Bursa'da hiç uyumadım diyebilirim. Bu arada Bursa'da gideceğiniz en uzak yer on dakika. 'Mesafe ne kadar?' soruma hep "On dakika"


yanıtını aldım.




Bülent Ersoy'a özel uçakla kebap gidiyor




Bursa yemek konusunda da malumunuz pek bir ünlü. Ben de gelir gelmez Mudanya'da Kıyı Balık'a gittim. Manzarayı ve yemeği tavsiye ederim.




Fasıl yapmak istiyorsanız da Kayhan Balık'tan başkası olmaz. Bu arada İstanbul'da balık yemek biraz cep yakar. Bursa da öyle bir durum yok. Hem taze balık yiyorsunuz hem de çok uygun fiyatlar ödüyorsunuz. Tabii Bursa demişken İskender demeden olmaz. Malumunuz İskender İskenderoğlu artık herkes tarafından biliniyor. Ancak Uludağ Kebapçısı da gizli meşhurlardandır. Serdar Ortaç'tan, Beyaz'a, Mustafa Sandal'dan Bülent Ersoy'a kadar herkes Bursa'ya gelir gelmez buraya geliyor. Aslında Bursa'ya da gelmesi de gerekmiyor.

Çünkü Bülent Ersoy'un canı özellikle Uludağ Kebapçısı'ndan yemek istiyorsa özel uçakla İstanbul'a kebap gönderiliyormuş. Ben şaşırmadım çünkü Bülent Ersoy ağzının tadını çok iyi bilir.




Yıldız 500 bin TL kazandırmış




Bursa'nın Köşk Gazinosu pek bir meşhurdur. Geçtiğimiz aylarda da Yıldız Tilbe üç gün sahneye çıkmış ve mekâna tam 500 bin TL kazandırmış. Locaları 20 bin TL'den satmışlar. Maşallah Yıldız Tilbe gittiği her mekâna para kazandırıyor.




Semih Koç klasiği




Eskiden İstanbul'da canlı müzik deyince Etiler gelirdi akıllara.




Ben de uzun süredir canlı müzik dinlemeyen biri olarak Bursa'ya gelir gelmez bir klasiği dinlemeye geldim. Bu arada Semih'in sesi hem harika hem de seyirciyle ilgisi. Gerçekten insanları çok güzel eğlendiriyor. Zaten Bursa'ya gelip de Semih'e uğramamak olmaz.




Kulüp demişken




Aslında Bursa'da kulüp anlamında biraz kısır. Meşhur Vici hâlâ var. Club 16 bizim olduğumuz gece açıldı. Angeje de zaten dört yıldır Bursa'da en uzun soluklu kulüp olarak yoluna devam ediyor.




Angeje'yi şimdi Cenk işletiyor. Gittiğimiz gece tıklım tıklımdı.




Ve o gece ben istiyorum diye çok kez Bengü'nün 'Yaralı'


şarkısını çaldılar. Bu arada DJ ilk kez çalıyormuş o gece de listeye almış oldu.




Bursa'nın Bağdat Caddesi




FSM Bursa'nın Bağdat Caddesi. Yani anlayacağınız pek meşhur.




Cinema, Mirano, Demo, Hayal Kahvesi en popüler yerler. Cinema'nın mönüsü ise pek bir ilginç. Film karakterlerinden oluşan kokteyller tercih ediliyor. Bursa'da ise İzmir Yolu yeni yapılanma içinde.


Şimdi birçok yeni yer açılıyor bu bölgeye. Yeni açılan Ba'bahçe ise tam son günlerin en konuşulan yeri. Televizyon programlarının da vazgeçilmez aşçısı Ayvaz Akbacak mönüyü hazırlamış. Yemekler güzel. Özellikle de zeytinyağlılara bayıldım.




Sea Bird artık Bursa'da




Biliyorsunuz geçen sene Alaçatı'ya direk uçuş yapan Sea Bird artık Bursa'ya on dakikada uçuyor. Haliç'ten kalkıp Gemlik'e geliyor. Kişi başı 100 TL ve 16 kişi alıyor. Sea Bird'de telefon ile bile konuşabiliyorsunuz. Ama çok fazla bavul almıyorlar haberiniz olsun. Tabii onun dışında Kabataş'tan İdobüs ve Budo kalkıyor.


Her iki saatte. Bileti daha önceden alırsanız daha ucuz para ödüyorsunuz. O dakika alırsanız biraz daha pahalı oluyor. Yani anlayacağınız artık Bursa ile İstanbul arası kısaldıkça insanlar sabah gidip, akşam gelme durumuna bile girmişler.




Unutmadan




- Taksimetre 2.70 TL'den açılıyor.




- Kulüplerde çoğunluk olarak kadınlar var.




- Şehirde öyle çok taksi dolaşmıyor. Genelde araba olmak zorunda.




- Tatil zamanı olduğu için aslında Bursa'nın eğlence merkezi de tatile çıkmış durumda.




- Bursa da çok fazla AVM var. Ve hâlâ da yapılmaya devam diyor. Sanırım kurtulamayacağız bu AVM kültüründen.




- Yeni bir yol yapılıyor. O yol Uludağ'a direk bağlanacak.









İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR