Eskiden çocuk bayramıydı. Tamam hemen kaşınızı çatmayın hala öyle. Ama tek bir farkla. Artık çocuk bayramını biz büyükler de kutlar olduk. Mesela şimdi tüm ünlü gece kulüpleri 23 Nisan partileri yapmaya başladı. İlki bu akşam Rehab'de yaşanacak. Ece Samlı ve İhsan Aygün ev sahipliği yapıyor partiye. Yani bugün başlayıp saatler gece yarısını gösterdikten sonra 23 Nisan kutlanacak. Ünlü restoranlar ve kulüpler yarın gece partiler yapıyor. Anlayacağınız artık biz de bu coşkuyu partiler eşliğinde kutlamaya başladık. Yarın gece salı ve bol eğlence yaşanacak.




Cumartesi gece İstanbul




Bu hafta cumartesiye My Pavyon'da Cenk Eren, Oya Aydoğan'ı dinleyerek başladım. Sonra da düştüm trafiği bol İstanbul sokaklarına. Ama My Pavyon da gördüğüm Aydan Şener ve Binnaz Avcı ile de muhabbet etmeden olmazdı. Bu arada hiç değişmeyen ve yaşlanmayan Aydan Şener'e "Ne yapıyorsunuz böyle?" dedim. "Kendimi buzdolabında saklıyorum" dedi. Vallahi maşallah kadın hala güzel ve genç. O buzdolabı hangi markaysa ben de ondan istiyorum. Sonrasında soluğu yeni açılan Beyoğlu The Lab'de aldım. Eski İndigo'nun yerine konuşlanmış. Aslında şöyle; mekanın asıl sahipleri böyle bir yer açmış. Pek güzel olmuş. O gece de ikinci günüydü ve mekanın içinde yabancı turist doluydu. Bu iyi bir şey tabii. Sokak tıklım tıklım adım atamıyorsunuz. Yani aslında İstanbul cumartesi geceleri o kadar kalabalık oluyor ki size anlatamam. Ben her hafta "Bundan böyle cumartesi geceleri çıkmayacağım" diyorum, yeniden çıkıyorum. Ama bu hafta artık kendi kendime söz verdim. Yani çıkmayacağım derken daha korunaklı yerlere gideceğim. Çünkü mekanlar tıklım tıklım. Trafik iki katı. Sokaklardaki insanlar eğleniyor mu, azıtıyor mu belli değil. Kavga eden, küfür eden, ayağınıza basan, saçınızı çeken hatta mıncıklayan çok fazla.


Ne yaptıklarını bilmiyorlar. Dünyanın son günü gibi eğlenmeye çalışan insanların gecesi olarak da cumartesi ilan ediyorum. Budur.




Süpersin Beyaz




20 yıla yakındır aynı kanalda aynı programı yapıyor. Çoğu zaman "Beyaz artık kendini değiştirse", "Adam yıllardır aynı" gibi sesler yükseliyor. Ama izlemekten vazgeçilmiyor. Çünkü samimi, doğal, olduğu gibi. Zorlamıyor. Riske girmiyor. Ukala davranmıyor.

Kimseyi bozmuyor. Bozsa bile bunu öyle güzel yapıyor ki, hiç kimse ona kırılamıyor. Bu yüzden de yıllardır hayatımızda. Bu yüzdendir de yıllardır aynı kanalda aynı programı yapıyor. Riske girmesine gerek yok. Bunu izleyici istemiyor zaten. Bakınız bu hafta Sertab Erener'e klip yaptı cumartesi sabahı herkes onu konuşuyordu.

Klip tıklanma rekorları kırıyor. Twitter'da en çok paylaşılan video olmuş. İşte tamam başka bir şey aramaya gerek yok. Bazen "Yeni bir şeyler yapmalıyım" arayışında da yok olup gidersiniz.


Örnekleri çok fazla var. Önemli olan olduğunuz yeri korumak. Ve bunu Beyaz da çok güzel yapıyor. İnşallah Beyaz daha uzun yıllar devam eder. Öyle ki, dünyaca ünlü şovmenleri bile geride bırakır.




Erkek modası




Tasarımcı Hatice Gökçe'nin tasarımlarını ben en çok Oben Budak sayesinde sevdim. Ya da Oben kıyafetleri çok iyi taşıyor artık bilemeyeceğim. Hatice Gökçe Teşvikiye Room'un bünyesine dahil olmuş. Bunu da erkek moda sitesi Adamintown.com'un ev sahipliğiyle tanıttılar. Davette moda dünyasının tüm önemli simaları oradaydı ve bol bol moda çekimleri konuşuldu. Bu arada Adamintown'un yaptığı moda çekimlerine bayılıyorum. Engin Altan Düzyatan'dan sonra Buğra Gülsoy'u da kapak yapmışlar. Kıvanç Tatlıtuğ, Kenan İmirzalioğlu ve tabii ki Tarkan'ı da görmek istiyorum. Oben, Alex ona göre.




Yakında




-Wesley Sneijder ile eşi Yolanthe Cabau da yakında "Biz bu memleketi bırakamıyoruz. Türk vatandaşı olmak istiyoruz" derlerse şaşırmayacağım. Reklamlar, defile, falan derken yakında yengeyi dizilerde de görmeye başlayacağız. Benden söylemesi.




Siz uyurken




-Fransız Sokağı önü 01.00 beş kız birbirine bağırıyor. Ben kavga ediyorlar zannettim ama meğer muhabbet ediyorlarmış. Çünkü aralarında "Bana baksana ya", "Sana bi kafa atarım" gibi bir muhabbet geçiyordu.




-My Pavyon 00.30'da tuvalette bir kadın makyajını tazeliyordu. O içeriye girdikten sonra hemen yanımda duran kadın "Ya kimdi bu kadın? Tanıyacağım ama" yaptı. Evet tanıdıktı. O kişi Serap Aksoy'du.





İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR