Küçük bir grup düştük yollara. Eğlence hayatıyla tüm dünyaya nam salmış St. Petersburg gecelerinin altını üstüne getirmeye.




Tabii bütün bunlar Tinlux'un sahibi Atilla ve Feyzan Bingöl'ün başının altından çıkıyor. Bu sevimli karı-koca kurduklan şirketle küçük ama eğlenmek isteyen bir grubu enteresan yerlere götürüyor. Hangover filmini hepiniz hatırlarsınız... Başınıza ne geleceği, neler yaşayacağınız belli değil. Her şeyi onlar ayarlıyor. Ama eğlence garanti. Ve tabii bol sürprizli hafta sonu yaşıyorsunuz. Bu sefer de St. Petersburg'da bol sürprizli, az uykulu, çok eğlenceli dopdolu bir hafta sonu geçirdik. Daha önce Moskova'ya gitmiştim ama St. Petersburg biraz farklı. Hemen onu söyleyeyim. Bir kere Moskova'ya göre daha ucuz. Ve çok daha eğlenceli, keyifli.




BU ŞEHRİ KADINLAR YÖNETİYOR

Özellikle Türk erkeklerinin Rus kadınlarına olan ilgisini bilmeyen yoktur. Şimdi vize kalktı da maşallah uçaklar akın akın Türk erkekleriyle dolup taşmış durumda. Şimdi beni sakın yanlış anlamayın. İlla ki, çapkınlık yapacaklar diye bir şey yok. Ama şunu da aklınızdan çıkarmayın. Bu şehirde gerçekten hiç kimse uslu durmuyor. Çünkü şehri kadınlar yönetiyor. Ve hepsi de çok güzel kadınlar. Gece hayatında mesela çok fazla kadın var. Biz Türk kulüplerinde garson, barmen, şef olarak hep erkeklere alışkınız. Ama St. Petersburg'da bu tamamen tersi. Barın üstünde dans eden, içki servisi yapan, barmaidler hep kadın. Ekibimizde bulunan işletme sahibi bir arkadaşımız, "Ben kulübümde bara kadın geçirsem adımı başka bir şeye çıkarırlar. Oysa ki, ne kadar güzel. Keşke Türkiye'de de biz bunu yapabilsek" dedi. Şahsen hiç fena olmaz diye düşünüyorum ama tabii bazı şeyleri koruma altına almak çok zor Türkiye'de. Burada sistem öyle kurulmuş ve oturmuş.




DETAYLARA GELECEK OLURSAK




■ Evet çok soğuktu. Hatta -18'i gördük.


■ Göl donmuştu. Üzerinde yürüyüş yapıyorlardı.


■ Votkayı çok tüketen Ruslar ertesi sabah turşu suyu içiyorlar.


Hangover olmamak için birebirmiş. Denemedim ama zaten votkanın yanında da salatalık turşusu veriyorlar.


■ Çiftler birbirine en çok "Davay zaycik bistreye" diyor. Yani "Hadi tavşancık hızlı ol" demek. Bu arada bir kulüpte bir kadını ya da erkeği beğenen kişiler de bu sözü kullanıyormuş.


■ İçki kültürü öyle bizim ülkemizde olduğu gibi değil.


Ellerine bardak alıp saatlerce takılmıyorlar. Herkes shot yapıyor.


■ Turistler trenle bile hafta sonunu geçirmek için şehre geliyor.


İki gün hiç bir şey hatırlamayacak derece içip eğleniyorlar.


■ Bu ülkede McDonalds'a inanılmaz bir ilgi var. Tıklım tıklım.


Hatta şaşırtacak derece kalabalık.


■ Korovabar şehrin en gözde yerlerinden. Bu arada Korova 'inek'


demekmiş.


■ 24 saat açık kitapçı var.




Tarkan evlerde konser veriyor




RUSLAR kadınıyla erkeğiyle eğlence için yaratılmış. Barlarda erkekten çok kadın var. Zaten kadınların çok fazla hâkim olduğundan bahsetmiştim. Barlarda sık sık Tarkan'ın 'Kuzu Kuzu' ve 'Kız Hepsi Senin mi?' şarkısı çalınıyor. Rus kadınları bu sarkılan duyunca kopuyorlar. Bu arada ben zaten Moskova'ya Tarkan konseri için gelmiştim. Ve Tarkan'a olan ilgiye kendim şahit olmuştum. Rusya'da Tarkan çok sık konser veriyor aslında. Ama bizler hepsini görmüyor ve duymuyoruz. Tarkan kiminin doğum gününde kiminin de düğününde sahneye çıkıyor. Öyle ki, bazen özel bir ev partisinde. Rusya bölgesi Tarkan'ın en çok hayranının olduğu yerlerden.




3700 kişilik VESTİYER




KULÜPLERE rezervasyon olmadan alınmıyor. Ama bir de üzerinizde mont varsa kapıdan içeriye adım bile atamıyorsunuz. Önce vestiyere uğramanız şart. Tabii bir de kapıdaki koruma giyiminizi beğenmediyse sizi rahatlıkla kapıdan çevirebiliyor. Onlar için görüntü çok önemli. Bu arada dünyanın en büyük müzesi unvanına sahip olan Hermitage'da bile 3700 kişilik bir vestiyer var.


Gerisini siz düşünün artık. Bu arada Hermitage'ı üç saat gezdim ancak çeyreğini bitirebildim. Bir koca günü ayırmanızı tavsiye ederim.




SİZ UYURKEN




■ GECENİN saat 02.00'si barın üzerinde oturan kız sevgilisine bacaklarını doladı. Kimseye aldırış etmeden saatlerce öpüştüler.


■ KOROVABAR 01.00 size tuvalet kapılarının fotoğrafını göstermek istiyorum (yanda). Bu arada tuvaletin içi kırmızı ve loş ışıklı.


■ LOGUE 03.00 bir erkek kadınlardan öpücük almış. Yanağında kırmızı rujla dolaşıyor. Ve diğer kadınlara da kendini öptürmeye çalışıyordu.





İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR