Her sanatçının, saçı, makyajı, kıyafetleri eleştirilir. Tamam eleştirilsin ama dozu kaçtığı zaman tadı da kaçar. Ki kaldı ki, bir kadının ya da bir erkeğin bedeniyle alay etmek şiddetten başka bir şey değildir. Ve Hadise'ye yapılan kesinlikle kadına şiddettir. Sosyal medyada "Roberto Carlos bacaklı", "Memeleri Afrika yerlisi yaşı geçmiş kadınların memelerine benziyor" yorumlarına denk geliyorum. Ve utanıyorum. Üstelik bazı yorumları da kadınlar yapıyor. Nasıl bir mantık, nasıl bir düşünceyle bu tarz yorumlar yapılır bilemiyorum. Hadise'nin bu yorumları okuyunca "Etkilenmiyorum, okumuyorum" demesi de önemli değil. Kesinlikle hissettirmese bile etkileniyordur. Mümkün mü sizce etkilenmemesi? Kime söylerseniz söyleyin etkilenir. Bakın Murat Boz'un bu yaz teknede bazı fotoğrafları çekildi. Göğüslerine yapılan yorumlardan sonra uzun bir süre kendini göstermedi. Sonra da spor salonunda en fit halinin resmini Instagram'da paylaştı. Böylece bilinçaltındaki "Sizin yaptığınız yorumlar karşısında hayatım karardı ve işte bu noktaya geldim" mesajını verdi. Maalesef insanoğlu çok acımasız. Ve bu acımasızlık devam edecek. Özellikle göz önünde olan herkes bu tarz olaylardan her zaman etkilenecek.




BUGÜN




- Deniz Seki bu akşam Bostancı Dedikodulu'da sahneye çıkıyor. Uzun süredir bir mekânda sahneye çıkmayan Deniz Seki'nin bu performansı kaçmaz.




- Buddha Bar'ların yaratıcısı dünyaca ünlü Fransız DJ Claude Challe, bu akşam Beck's sponsorluğunda The Hall'de sahneye çıkıyor. Milyonlarca insana ulaşan Claude Challe'nin gecesi muhteşem olacağa benziyor.




Sayım'ın bavulu




Ben Sayım Çınar'ı 1995 yılında gazeteciliği başladığım yıllarda tanıdım. O zaman gazeteler İkitelli civarındaydı ve Sayım küçük bavulu ile hiç yorulmadan, bıkmadan oralara kadar kitap taşırdı. Biz de Sayım'ı bekler hangi kitabı okumamız gerekiyor, hangi kitabı almamız gerekiyor diye onun fikirlerini merak ederdik. Yani kitapsever için "Sayım'ın bavulu" önemlidir. İşte şimdi o bavuldan söyleşiler çıktı. Adı da "Bavulumda Söyleşiler" olmuş. "Doğru sorular, gerçek yanıtları getirir" sözleriyle yola hızlı bir kararlılıkla devam eden Sayım Çınar'ın ünlülerle yaptığı röportajları keyifle okumanızı tavsiye ederim. Bir de tabii soruların inceliklerine de dikkat etmenizi.




Esinlenelim




Jean Paul Gaultier, Cengiz Abazoğlu'ndan esinlenmiş Paris Moda Haftası'nda dört yıl önce hazırlanan bir kıyafetin çok benzerini podyuma çıkartmıştı. Şimdi karşımızda çok güzel bir reklam var. Anadolu Efes'in basketbol takımı için hazırlanmış reklam filmini Carlsberg'in sinema salonu reklam filmini anımsatması konuşuluyor. Esinlenmişler mi yoksa birebir benzetmeye mi çalışmışlar mı çok ilgilenemiyor insan çünkü reklam çok başarılı. Ve Duman'ın "Senden Daha Güzel" şarkısının da hiç eskimediğini ve her dinlendiğinde daha da güzelleştiğini reklam sayesinde bir kez daha fark etmiş oluyoruz. Bence iyi bir esinlenme olmuş. Hem de çok.




Siz uyurken




- Rehab 03.00, barın üstünde bir kız oturuyor. Oturduğu yer de öyle cilveli cilveli dans ediyor ki, dönüp bakmamak imkânsız. Yani kız kendisine herkesi dönüp baktırdı ki, diğer tarafta dansçılar vardı. Onlarla kimse ilgilenmiyordu.




- White Mill 01.00, tuvaletin önünde bir kız telefonla konuşuyor. Kız "On dakika içinde buraya gelmezsen başına geleceklerden ben sorumlu değilim" dedi ve telefonu sinirli bir şeklide kapattı.




- Magazinne 04.00, tuvalette bir kadın lavabonun kenarına oturmuş telefonuna bakıyor. Ama şarkı mırıldanıyor. Sonra telefon çaldı "Evet gitmek istemiyorum. Hadi buradan Aztek'e geçelim" deyip eğlenceye devam etmek istediğini söyledi.







İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR