Kenan İmirzalioğlu, Kıvanç Tatlıtuğ, Meryem Uzerli, Beren Saat gibi isimlerin şu an reyting garantisi var tamam. Hangi dizide rol alırlarsa hangi televizyon programına çıkarlarsa reytingleri vardır. Ama çok uzağa gitmeyelim. Yakın zamanda birçok ismin de tıpkı bu isimler gibi reytingleri garantiydi. Mesela Mehmet Aslantuğ. Herkesi peşinden koştururdu. Son yıllarda hiç bir dizisi reyting alamıyor. Veda'da kocaman bir örnektir. Sezen Aksu, Saba Tümer'in programına çıkıp reytinglerde alt üst oldu. Hatta birçok kişi, "Yanlış saatte yayınlandı. O yüzden reyting alamadı" dedi ve program "Bakın şimdi reyting alacak" düşüncesiyle gece yeniden yayınlandı. Ama nafile, yine hüsran! Ozan Güven, Oktay Kaynarca, Erken Petekkaya, Nurgül Yeşilçay, Bülent İnal, Nejat İşler ve daha birçokları son yıllarda reyting canavarı ile uğraşıyor. Yani sözüm odur ki, burası Türkiye. Öyle ki, ne izlediğimiz, ne dinlediğimiz, kimi sevdiğimiz her an değişiyor. Kimse kimseye sahip çıkmıyor. Bırakın sahip çıkmayı bir dönem ölüp bittiği sanatçı için üç gün sonra burun kıvıran hayran kitlesine sahip bir memleketiz. Televizyon gibi zor, çok zor bir dünya içinde yanar döneriz. Ben de ucundan bu dünyanın içinde olduğum için biliyorum. Zor çok zor. Ve bu zorluğu anlatmaya örnekler yetmez. En küçüğünden "Ezel"i hatırlayın. Pazartesi yayınlanan Ezel için günün adı değişmiş "Ezeltesi" olmuştu. Ama ikinci sezona kimse dönüp bakmadı. Kenan İmirzalioğlu'da bana göre reytingin şaşaalı son günlerini yaşıyor. Dikkat etmezse geçmiş olsun. Yani hani ölüp bittiğimiz Meryem Uzerli, Halit Ergenç var ya işte Muhteşem Yüzyıl diyoruz. Geberiyoruz ya. Seneye "Ahhhh evet böyle bir dizi vardı" bile diyebiliriz. Öyle böyle yanar döner değiliz hepten döneriz. Yani bir bir daha iki.

İKİNCİ YAZI İKİNCİ YAZI İKİNCİ YAZI

Gişe ortada fazla sözü gerek yok

"Özcan kopya çekmiş. Kore filminin aynısı" , "Oyunculuklar kötü", "Fahriye'nin çocuk sesi çekilmiyor" dendi de dendi. Ben de dedim. Ama ne oldu? Bakınız sinema da "Evim Sensin" 2 milyon seyirciye dayandı. Demek ne oluyor Amerikayı yeniden keşfeşmeye gerek yok. Türk halkını çok iyi tanıyıp bilmek gerekiyor. Özcan Deniz bunun şifresini çözmüş. Helal olsun. Uzaya çıkmaya çalışmadı. Klasik bildiğimiz, sevdiğimiz eski Türk filmi tadında bir film çekti. Tek farkı siyah beyaz değil. Hala gidiyor. Bakınız bu film "Issız Adam" gişesini yakalar. Çünkü içinde aşk var, gözyaşı var. Kadınlar tarafından beğenilen Özcan Deniz var. E daha ne olsun. Gerisi boş, fazla sözü gerek yok.

21.12.12 için yapılan 12 geyik

1-O gün evde hiçbir şey yapmadan oturacağım. Dünyanın sonu nasıl gelecek onu bekleyeceğim.

2-Elimde avucumda ne varsa o gün harcayacağım.

3-Ya emin misiniz gerçekten dünyanın sonu geliyor mu? Ona göre yaşayacağım.

4-Benim o gün ne yapıp edip evlenmem gerekiyor.

5-Aşık olduğum adama itiraf edeceğim, kabul etmese bile nasıl olsa dünyanın sonu geliyor.

6-Madem dünyanın sonu gerçekten geliyor ben neden çalışıyorum. Yan gelip yatsam, hep tatil yapsam.

7-Duydun mu, Hande Yener dünyanın son günü albüm çıkartacak. Akıllı kadın çok akıllı kadın.

8-Şirince Köyü'nde otel, pansiyonu bırak evler bile yabancılar tarafından kiralanmış o tarihte herkes o köyde olacakmış. Çadır aldım ben de Şirince Köyü'ne gideceğim.

9-Benim çoluğum çocuğum yok o yüzden gelsin varsın bakalım bundan sonra yeni dünyada neler olacak.


10-2013'ü gören 2050'ye kadar yaşar.

11-Kenan Doğulu ile Beren Saat keşke o gün evlense. En azından artık bu ilişkiyi de kabul etmiş oluruz.

12-Zeki Müren'de bizi görebilecek mi?




Siz uyurken

-Corridor 02.00 bir gurup yanımda, "Ne yesek, nereye gitsek burdan" diye konuşuyor. İçlerinden biri, "Hadi bugün bir değişiklik yapalım Unkapanı'nda bulunan şu meşhur nohut pilavcıya gidelim. Ne zaman önünden geçsem tıklım tıklım.

-Frankie 00.30'da Ceyda Balaban'ın doğum gününde Ozan Doğulu ve Yalın birlikte sahneye çıkıp şarkı söyledi. Öyle ki, mekanda bulunan müzikten hoşlanmayan birçok kişi ikiliye "Ne olur sahneden inmeyin devam edin şarkı söylemeye" diye baskı yaptı.





İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR