Gerçekten ben bu insanları anlamıyorum. Gösteriş mi yapıyorlar, kendilerine mi zarar veriyorlar işin içinden çıkamıyorum. Türk halkının en büyük hareketi hava atmaktır.

Yani Bodrum'un beachleri'nde öğlen güneşinde hava atıyor sağo sola. İlk önce kendeni şöyle genişten günlüğü bin dolar olan locayı kiralıyor. Ardından da viskisini ısmarlıyor. Öğlen yemeğinde de kıymalı pide ya da lahmacunu tercih ediyor. Sonra gün boyu geliyor içecekler, gidiyor yemekler. Öyle bir gün geçiriyor. Arada bir de kendini atıyor denize.

Bunun adı ne işte hava...

Hava atıyor. Havalara havalara paraları saçıyor.

Sonra da bir gün anlatıyor. Şunu yaptık, bunu yaptık, şunu içtik, bunu yedik. Beachler de boy gösterdik. Beach partilerde göbek attık. Of ki ne of!

Tabii bunları da turistler izliyor. Anlamaya çalışıyorlar.

Turistler de köşeden köşeden denize giriyorlar. Tatil yapmak istiyorlar. Sonra bakıyorlar ki, ''Bu beachler bize göre değil" bir gün sonra yok oluyorlar. Başka sakin yerlere gidiyorlar.

Tamam Bodrum böyle bir yer. Oraya gidiyorsanız müziksesi yüksek olacak. Biraz da gösteriş katacaksınız araya. Maalesef tatilin durumu bu.

Çehre değiştirdi ülkemizde. Ama tabii sadece böyle tatil yapmayanların sayısı da çok ama çok fazla.

O yüzden de takılmamak lazım. Ama ben bir tek öğlen güneşinde viski bölümüne takılıyorum.

Ne olsa ağır bir içkidir. Gece içkisidir. Yani öyle hava mava yapacağız diye Allah vermesin kendilerine kötü bir şey yapıyorlar haberleri yok. Bir de üstelik geceden kalmışsan aman aman. Dikkat etmek gerek.

Biraz daha başkaları adına değil de kendimize göre yaşayabilsek keşke.

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR