Hep böyle miydi, yoksa son yıllarda daha mı iş çığırından çıktı bilemiyorum ama kadınlar ve erkekler artık tek çözülemeyen denklem halindeler.


Ben hem gece hem de gündüz yaşadığım için uzaktan izliyorum. Artık hiç kimsenin birbirini çekme, sabretme gibi bir durumu yok. Herkes birbirine gider yapıyor.


Kadının da erkeğin de yalnız kalmaktan, olmaktan korkmadığı için bu durum daha da derinleşiyor. Çünkü yalnız kalma korkusu yaşamıyorlar. Eskiden babalarımız, "Aman yalnız kalmayayım bana kim bakar" diye belki daha temkinliydi.


Annelerimiz de genelde ev hanımı olurdu ve "Bana bu saatten sonra kim bakar" derdi.


Artık öyle birşey yok. Olmaması da iyi bir yer de belki ama!!!


İşte amalarımız var: Sanırım benim de kafam karışık. Çok hikaye görüyorum, çok olay yaşıyorum, zihnim karanlık bu konuda. kimselere güvenemiyorum. Tuhaf bir kısır döngü içinde yuvarlanıp gidiyoruz. Yalnızlıklar, güvensizlikler çoğalıyor. Etrafımda yaşanan kadın-erkek ilişkelire ise karmakarışık bir hal almaya başladı. Cumartesi günü bir gazetede "Beren Saat'e neler oldu" diye bir başlık gördüm. Hani son günlerde Beren Saat kıyafetleri ile çok daha iddialı. Her gece sokağa çıkıyor. Kabuğundan sıyrıldı. Çünkü yalnız. O artık yalnız bir kadın. Aşık olduğu, sevip değer verdiği, emek verdiği ilişkisinden ayrıldı. O yüzden de artık daha özgür. Ve özgür ruhuyla dolaşıyor, kendinden emin ve güvenli. Sırf Beren Saat için değil. Tüm kadınlar böyledir. Uzun ilişki sonrasında kendini daha rahat ve güvenli hisseder. Yeniden doğmuş gibi o zaman zarfında da hesapsız, kitapsız yaşamak ister. Tıpkı Beren gibi. Beren'de şu sıralar onu yapıyor. Olduğu gibi yaşamak istiyor. Açık ve net belli ediyor kendini. Ne diyelim. Uzun süre hep ilişki yaşamış kadın ve erkeğin sorunudur bu.





İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR