Her internet sitesi, her gazete, her tv kanalı ödül töreni düzenlemeye kalkarsa bu işin ucunu kaçırırız. Ödül töreni uzun yıllar yürütülebilecek zor bir iştir. Ama maalesef günümüzde herkes bir ödül hazırlatıyor. Üç beş ünlü çağırıyor ve "Al sana tören" diyor...




Kimse kusura bakmasın olmaz.




Ödül öyle peynir, ekmek gibi dağıtılmaz. Ödüllerinde bir mantığı olması lazım. Kategorilerin iyi ayarlanmış olması lazım. Ama yok. Son zamanlarda bu olay çok ciddiyetsiz yapılıyor. Benim şimdi merakla beklediğim törenler var mesela. Neler mi onlar? Buyurun hemen söyleyeyim:



İlki, 19 Nisan akşamı Esma Sultan Yalısı'nda yapılacak. Yani "Başarıya Yürüyenler" ödüllendirilecek.




İş dünyasının zirvesindeki CEO ve Genel Müdürler, bir başka deyişle "Başarıya Yürüyenler", ödüllerini alacak. Ali Sabancı'nın konuşmacı olarak katılımıyla ve Levent Kazak'ın başarıya yürüyüşü yorumladığı kısa film gösterimiyle renklenecek gece bence çok ama çok önemli.


Ve sonrasında bu sene 16. yapılacak olan "Sadri Alışık Tiyatro ve Sinema Ödülleri" olacak.




Efes ve Beşiktaş Belediyesi sponsorluğundaki gece 25 Nisan'da MKM Atilla İlhan Salonu'nda gerçekleşecek. Kerem Alışık ve Çolpan İlhan büyük bir titizlikle töreni 16 yıldır bu noktaya taşımayı başardılar.




Hem "Sadri Alışık Tiyatro ve Sinema Ödülleri" törenine de herkes çok şık ve ciddiye alarak katılıyor.

Tabii sırf bu iki ödül törenini ciddiye alalım demiyorum. Daha çok ciddiye almamız ve özenmemiz gereken çok tören var. Ben diyorum ki, herkes ödül töreni düzenlemeye kalkarsa vah halimize.





İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR