Eski basketbolcu Burak Gacemer ile evli olan Brezilyalı model Larissa Gacemer, Gül hastalığına yakalandığını açıklayıp: "Çok kişi bunu yaşıyor ve utanıyor, utanacak hiçbir şey yok. Bu da geçer" deyip sosyal medya hesabından bazı fotoğraflar paylaştı durumunu gözler önüne seren.

Daha sonra, Kahramanmaraş merkezli depremlerin ardından hastalığının ortaya çıktığını söyleyen Larissa Gacemer, "Güzel insanlar, depremden bir hafta sonra sabah kalktım ve elimi sırtıma geçirince birkaç nokta hissetim, alerji sandım ama kaşıntı yoktu. Çok önemsemedim ama ertesi gün kırmızı olmaya başladı ve bacağımda büyük bir kırmızı leke gördük. Burak beni hastane götürmeye karar verdi. Doktor direkt Gül hastalığı olarak teşhis koydu, bu stresten dolayı oluyor. Kaşınmıyor, sadece bazen sanki batıyor gibi terleyince. O yüzden spora da biraz ara verdim. Bu bulaşan bir hastalık değil. Çocuklarda çok oluyormuş duyunca üzüldüm onlar için sizinle paylaşmak istedim. İki ay oldu ve geçmeye başladı, iyileşiyorum! Çok kişi bunu yaşıyor ve utanıyor, utanacak hiçbir şey yok" dedi.

Hastalıkların en büyük düşmanı stres. Ve deprem sonrası birçok kişi de bazı hastalıklar nüksetti. Bu çok normal. Ayrıca hastalıktan utanılmaz.

Hastalık herkesin başına gelebilir. Her türlü sıkıntı herkesin başına gelebilir. Bir dakika sonra ne olacağı belli olmayan bir hayatta yaşıyoruz ki, utanmadan çare bulmak, çözüm bulmak gerekir.

Şükür ki, bu tür hastalıkların bir çaresi var. Çok geçmişler olsun Larissa...

Ne çok sevenim varmış

Ben de önceki gün sosyal medya hesabımdan gözümde 5,5 aydır yaşadığım bir sıkıntıdan bahsettim. Gün boyu arayan, soran, mesaj atan bitmedi. Meğer ne çok sevenim varmış. Sağ olsunlar. Bunlar gerçekten güzel ve çok moral veren bir duydu.

Özellikle geçirdiğiniz zorlu günlerde.

Öncelikle çok uzun süredir yaşadığım bu sıkıntıyı çok az kişi biliyordu gerçekten. Paylaşmak istemedim çünkü tek odaklandığım konu, gözümün bir an önce iyileşmesi yönündeydi.

24 Kasım'da geçirdiğim bir operasyon sonrasında iki gözümde de ciddi hasar oluştu. O hasar sonrasında benim tek derdim ve tüm enerjim "Gözümü nasıl iyileştirebilirim" üzerine kuruluydu.

Evet ekrana çıktım. Evet yazı yazdım. Evet hayatımı idame ettirdim ama inanın hiç kolay olmadı. Ta ki bugüne kadar. Bugüne kadar diyorum çünkü biraz daha iyiyim şükür.

Ayakta kalabilmek, kendi işlerimi yapabilmek ve bir noktada işimi de aksatmamaya çalışmak için ciddi bir efor sarfettim. Fakat bu zamanda benim en yakınımda olan çok güzel dostlarım vardı. Onların destekleri ile yol alabildim. Kendi imkanlarımla yüzde yüzlük hayatımın sadece sosyal olarak yüzde 30-40 oranı kullanabildim. Çünkü benim sosyal hayatımı bilen bilir. İşte onların hiç biri olmadı maalesef. İş sosyalliğimi çok çok aza indirdim. Tabii elimden geldiği kadar da çabaladım.

Tabii bu arada da çoğu insandan, "Ben sana bir şey mi yaptım, selam verdim bana selam vermedin" mesajları aldım. Yolsa gördüğüm, yanından geçen çoğu insanı görmedim. Hala da zaman zaman görmüyorum. Kusura bakmayın lütfen gerçekten özellikle gün ışığında insanları çok iyi seçemiyorum. O yüzdendir ki, yanlış anlamayın tekrardan. Kimsenin bir şey yaptığı yok sadece gözümü iyileştirmeye çalışıyorum.

Peki ne durumdayım.

Doktorların verdiği direktiflerle çok güzel yol alıyoruz. Sağ gözüm daha iyi, sol gözümde iyi olma yolunda ilerliyor. Mayıs ayında verilecek kararlarla bir iki operasyon geçireceğim ama daha iyi olacağını düşünüyoruz.

Yani şunu demek istiyorum. Ben enerjimi sadece iyileşmek üzerine kurduğum için hiç kimseyle paylaşmadım. Yoksa bangır bangır bağırırım ki, şimdilerde biraz daha iyi olduğum için paylaşmak istedim. Eğer benim gibi durumu olup, çözemeyen insanlar varsa yardımcı olmaya da sonsuz hazırım.

Utanmayın ki, iş, para, ev, araba kayıplarınız her zaman yerine gelebilir. Fakat sağlık gitti mi geçmiş olsun. Bunu bir kez daha anladım. Sağlığınız olmadan hiçbir şey olmuyor.

Dostluklar bile sağlığınız yerindeyse sürüyor. Bunu bu süreçte çok daha iyi anladım. Ve babamın bana küçükken sürekli söylediği, "Para önemli. Para yaşamak için gerekli. Ama sen gerçek dost biriktir. Paradan daha önemli" deyişinin önemini.

O yüzdendir ki, siz de iyi dostluklar biriktirin. Ve siz siz olun kendinize iyi bakın ve güvendiğiniz kişilerin ellerine teslim edin.

Bayram yaklaşırken

Bayrama sayılı günler kaldı.

Bu bayram 11 ilimizde yaşayan vatandaşlarımız için çok daha zorlu geçecek gibi gözüküyor. Kimisi hala kayıplarına ulaşamadı. Kimisi şehirlerinden uzak. Akrabalarından uzak. Evleri, barkları yok.

Çadır kentlerde yaşıyorlar.

Oralarda olan herkese sonsuz destek olacak çok insan var biliyorum ama sizlerde bu bayram üzere evlerinize bir şeyler alıyor siparişler veriyorsanız özellikle o yörelerde yaşayan esnaftan alışveriş yapmaya özen gösterin derim.

Mesela Hatay'dan el emeği, göz nuru çok güzel ürünler geliyor taze taze.

Oraları unutmamak, unutturmamak gerek. Aklınızda olsun. Bayram yaklaşırken yardımlarınızı daha çok o bölgelerden yapın derim.

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR